24.6.2012

Ristipistoa

Tänään haluan esitellä 2 mielenkiintoista ja erilaista tilkkupeittoa. Mielenkiintoisiksi nämä peitot tekee se, että kuka tahansa voi olla tällaisen peiton onnellinen omistaja, jos vain harrastaa ristipistotöitä.

Tämä ensimmäinen peitto on tehty 'vanhasta' pöytäliinasta. Liina oli taidokkaasti tehty ristipistoilla ja lisäksi siinä oli käytetty pitsiä. Liina oli ostettu jostain Lähi-Idän maasta, en tosin muista mistä. Liinan alla on roosan punainen kangas ja sitten tietysti ohut vanu ja alakangas. Liinaa voi käyttää edelleen liinana, mutta myös sängynpeittona ja tietysti seinävaatteena.
Tämä tilkkupeitto oli myös tehty ristipistoin ja kuvio ole perinteinen. Kokonaisvaikutelma oli upean hienostunut. Innovatiivinen ratkaisu perinteiselle tilkkupinnalle.Konetikkaus antoi myös kauniin lisän  viemättä kuitenkaan pois huomiota ristipistokuvioilta.

 

Lisäksi haluan esitellä tikkaamani tilkkupeiton.Tilkunviilaajan toiveena Triojäätelö tilkkupeitolle oli suurehkoa kuviota, lehviä ja kulmia. Tilkunviilaaja päätyi Retro nimiseen tikkauskuvioon. Lankana käytin King Tut:n 100% puuvillaa, jossa vaaleanpunainen ja ruskea vaihtelivat. Alalanka oli täysin kankaanvärinen, jolloin kaunis ja hento kukkakuvio sai seurakseen vain aavistuksen tikkauskuviosta. Vaikka itse kuhunkin, lopputulos oli mieleiseni. Tässä pikkuinen kurkistus aiheeseen: huomenna lisää.


Oltuani 10 päivää opintomatkalla ja vihdoin kotiuduttuani, mieheni kysyi kainosti, voisinko korjata hänen housunlahkeen. Oli hyvä tietää, ettei hänellä mene sormi suuhun poissaollessani vaan hommat on hyvin hanskassa: LOL6 kommenttia:

 1. Kauniita töitä. Kirjottujen liinojen käyttö tilkkutöissä-suunnittelu käynnistyi täällä välittömästi. Kaapista löytyy tuliaisiksi saatuja liinoja, jotka eivät liian pieninä tai muuten hankalan kokoisina koskaan eksy pöydälle, mutta joista en kuitenkaan olen raaskinut luopua.
  Pakko tunnustaa, miehesi tekniikkaa olen joskus käyttänyt itsekin, kun piti saada saman tien lahkeet lyhennettyä. Paksuun villakankaaseen niitit upposivat hyvin. :-)

  VastaaPoista
 2. Tilkunviilaaja korjaa, ettei tikattavana olevalla pinnalla ole vielä nimeä. Sen työnimenä on "triojäätelöä". Pehmeää ja possunpunaa -peitto on valmis ja tikkasin sen itse. Triojäätelön tikkaukset näyttävät upeilta! Olen aivan malttamaton näkemään sen! Kunhan saan ommelluksi moderniin pintaan takakappaleen, pistäydyn jälleen Töölön Tilkkupajassa. Oitis!

  VastaaPoista
 3. Voi kyllä on kauniita töitä! mistä tulikin mieleeni, että mullakin on äidin aikoinaan tekemiä liinoja voisikohan niitä ehkä uusiokäyttää tälläiseen käyttöön, täytyy harkita. Nämä ovat tosikauniita! Mielenkiintoista!

  VastaaPoista
 4. Ja miehesi täällä matkoilla vuorostaan korjaa että varastossa oli vielä jeesusteippiä ellei niittien ja maalarinteippien yhdistelmä olisi pitänyt!

  VastaaPoista
 5. Kätevä mies sinulla.
  Ihanat nuo kirjotut liinat peittoina. Menee meikäläiselläkin mietintään liinojen ja käsinvirkattujen pitsien yhdistäminen peitoksi tai verhoksi.

  VastaaPoista
 6. at least he used masking tape easy to get off, surprised it wasn't duct tape!
  LOL Love that first quilt just beautiful
  and I love your quilt, oh a variegated thread....your brave! looks great!
  looking forward to seeing many more quilts quilted by you now that your home from Gammill school!
  Kathie

  VastaaPoista