4.2.2013

Hame silakalle

Kun olin pieni, naapurin täti teki itselleen iltapuvun kiiltävästä hopeanvärisestä kankaasta. Jo alkumetreillä hän huomasi korjaamattoman erheensä. Hän oli taittanut kankaan kahtia siten että loimi kulki etupuolella ylöspäin ja takana alaspäin. Siitä tuli silakalle juhlapuku.


Oman erheeni huomasin vasta kun kaikki oli valmista. Aloin ihmetellä miksi musta alulanka on etupuolella kankaan päällä eikä alapuolella. ( Ompelin sisälaskokset suoraan kankaan päälle ja jouduin hieman niitä tasoittelemaan.) No ehkä tämä virhe on niin mitätön ettei muut kuin silakka itse sitä huomaa.

Tein hameen rennolla otteella ilman kaavoja. Malliksi otin vain yhden puolihameen kaapista, jotta koko olisi edes samassa läänissä. Ja olihan se, kokoa 44. Leikkasin saumat irti ja uudella yrittämällä koko oli lähempänä 40. Pussukkavetoketjuvarastosta löytyi sopivan värinen vetoketju ja vyötärokaitaleen tein hauskasta tilkkuilukankaasta kanttausperiaatteella. Rento ote sopii hyvin paksuun villalankaaseen ja myös minulle.

Teknisiä tietoja. Kangasta oli ehkä 60 cm ja maksoin siitä 6 euroa, vuorikangasta saman verran, oli hivenen kalliimpaa. Huomatkaa täydellisen väriset saappaat, jotka 4 vuoden odottelun jälkeen pääsevät nyt vihdoinkin ulos kaapista.


6 kommenttia:

 1. Tulipa kiva hame! Ja etenkin kun saat ihanat saapikkaasi käyttöön! Tuota virhettä ei kukaan huomaa, ellet sitten aplikoi hameen päälle punaista nuolta sitä osoittamaan :)

  VastaaPoista
 2. Tosi kaunis hame! Tyylikäs kokonaisuus saappaiden kanssa. -R

  VastaaPoista
 3. Ihana tuo kangas ja kaunis hame, sopii hyvin saappaiden väriin, hyvä kokonaisuus!

  VastaaPoista
 4. Hyvin voisi väittää, että hame on solakalle. En näe tuossa silakkaa. Kiva hame, olen ihan kade kun en itse saa aikaiseksi. Eikä näyttäisi kumminkaan yhtä hyvältä. Hyvä, Soile!

  VastaaPoista
 5. Missä siinä muka vihre on? Hyvä tehdä välillä vihreitä niin voi nauttia onnistumisista jossain toisessa paikassa. Hyvä kokonaisuus kera saappaiden.

  VastaaPoista
 6. Ihana hame ja saappaiden kanssa absolut chick! WAU!!

  VastaaPoista