7.5.2013

ONNEA 1-VUOTIAALLE

Toukokuu on juhlakuukausi, koska tasan vuosi sitten juhlimme Töölön Tilkkupajan avajaisia.

Toiminta on lähtenyt alkukankeuksien jälkeen mukavasti liikkeelle. Käteni eivät enää tärise eikä sydän pamppaile kun aloitan tikkauksen. Kone on tutumpi ja tuntuu toimivan aina vain paremmin ja paremmin. Hetkinen, käyn koputtamassa puuta. Kuinka hyväksi se mahtanee tullakaan kun se on parhaimmillaan vasta 15-vuotiaana.

Asiakkaita on riittänyt mukavasti, peittoja on tikattu lähiseuduille, mutta myös kaukaisemmillekin asiakkaille; kaksi Saksaan ja yksi australialainen peitto. Lisäksi ympäri Suomea  on lähetetty tilkkupintoja minulle tikattavaksi.

Tikkauspalveluni on tuonut apua monelle tilkkutyönharrastajalle. Hylätyt, 'liian' suuret' tilkkupinnat ovat saaneet uuden mahdollisuuden, kun ne on pystytty nopeasti tikkaamaan koneellisesti longarmilla. Samoin muuttunut elämäntilanne on saattanut kasata keskeneräiset tilkkutyöt Ikean siniseen kassiin. Tilkkupajassa ne ovat saaneet tilkupinnan muodon ja tilkkupeiton pehmeyden.

Tilkkupaja on auttanut myös monia iäkkäämpiä ihmisiä, joiden terveys tai kiireinen elämäntilanne ei enää salli käsintikkausta. Samoin kiireisille työssäkäyville äideille tikkauspalvelu on tuonut helpostusta.

Tilkkupajassa on tikattu myös Marimekon kankaista kauniita päiväpeittoja. Tilkkupaja on auttanut myös monia muita pientä ompelua tarvisevia asiakkaita mm nappien ompelussa.

Vuosi on ollut ihana, parasta antia on ollut se kun on saanut nähdä niin kauniita tilkkutöitä. Ja nähdä sen jokakertaisen ihmeen kun tilkkupinta muuttuu valmiiksi kauniisti tikatuksi tilkkutyöksi. Voi vain todeta: Quilt is not a quilt before it is quilted

Haluan kiittää perhettäni ja kaikkia ihania ystäviäni, jotka ovat olleet tukenani. Samoin haluan kiittää asiakkaitani, jotka ovat luottaneet työnsä minulle tikattavaksi. Samoin Lorre ja Kathie siellä kaukana, kiitos teille ohjauksesta ja opetuksesta.

Juhlakuukauden kunniaksi annan kaikille toukokuun aikana toimitetulle tilkkupeitoille 15 % alennuksen tikkauksesta.


17 kommenttia:

 1. Onnea! Ensimmäinen ajatukseni oli että onko tuostakin jo vuosi. iiviisti olen seurannut miten kauniista tilkkutöistä tulee vielä kauniinpia tikkauksesi jälkeen. Itse en vielä ole rohjennut pyytää apuasi omiin ompeluksiini:)

  VastaaPoista
 2. Paljon onnea 1-vuotiaalle, ensimmäisenä vuotena olet oppinut konttaamaan ja ryöminään ja kohta jo juokset ;D. On sulla jännittäviä käänteitä tapahtunut vuoden aikana.

  VastaaPoista
 3. Onnittelut 1-vuotissynttäreiden johdosta! Päästessään jaloilleen yksivuotiaan vauhti tunnetusti kiihtyy, hyvä kun toiset perässä pysyvät... Menestyksekästä jatkoa uraa uurtavassa työssäsi - tikkaus on tosiaan paaaaljon muutakin kuin kerrosten yhteen kiinnittämistä :)

  VastaaPoista
 4. I can't believe its a year already , wow I am so impressed with all you have accomplished this year. Congratulations.
  In reality though the way you are quilting I would have thought you have been doing this for at least 10 years you have really mastered the craft.
  Kathie

  VastaaPoista
 5. Onnea 1-vuotiaalle. Avajaisissa oli hienoa ja jatkokin näyttää menneen hienosti, mitä nyt yhden kannettavan kanssa jouduimme ihmettelemään. Omasta peitostani tuli kerrassan ihanasti tikattu ja sitä kehtaa näyttää.

  VastaaPoista
 6. Lämpimät onnittelut yksivuotiaalle!

  VastaaPoista
 7. ONNEA, ONNEA VAAN reippaalle 1 -vuotiaalle! Ja runsaasti uusia, jännittäviä tikkauselämyksellisiä vuosia lisää!!!

  VastaaPoista
 8. ONNEA! Vuotiaalle! Nytpä oli mahtava synttäritarjous, PAKKO on tarttua siihen. Ei kun tilkkupintaa viimeistelemään siis...

  VastaaPoista
 9. Paljon onnea 1-vuotiaalle! Aika menee niin nopeasti...kauniita töitä olemme saaneet ihastella ja kauniita tikkauksia.
  Hyvin on tikkauspalvelusi täyttänyt yhden tarpeellisen paikan Suomen tilkkumaailmassa ja toivotan monta vuotta lisää kauniita peittoja ja tikkauksia!

  VastaaPoista
 10. Onnea! Ei varmaan tuo minun tilkkupintani tässä kuussa ehdi tikattavaksi, mutta ehdottomasti tulee sinne, etten sössi sitä huonolla tikkauksella. :D

  VastaaPoista
 11. Hallituksen puheenjohtaja onnittelee matkaltaan täältä Piilaaksosta käsin toimitusjohtajaa hienosta ensimmäisestä vuodesta ja menestyksestä. Parasta ovat kuitenkin kauniit tikkaukset ja se suuri tekemisen ilo, joka säteilee ympärillesi!

  VastaaPoista
 12. Paljon onnea 1-vuotiaalle. Kiitoksia siitä, että olemme nähneet paljon kauniita hienosti tikattuja peittoja blogissasi. Minäkin olen tyytyväinen pajassasi tikattuun peittoon. Menestystä ja pitkää ikää!

  VastaaPoista
 13. Joko se on vuosi vierähtänyt? Onnitelut myös Münchenistä!!

  VastaaPoista
 14. Isosti onnea 1-vuotiaalle! Nopeasti on vuosi vierähtänyt, ja yksi sen tilkkuiluun liittyvä kohokohta oli, kun sain vierailla pajassasi. Yksi hys-hys-tilkkupinta on tekeillä ja on sinne tulossa, mutta taidan laittaa hösseliksi, että saan sen toukokuun aikana sinne. Reipasta jatkoa edelleen ja sujuvia tikkauksia!

  VastaaPoista
 15. Paljon onnea 1-vuotiaalle! Olen seurannut blogiasi ja on ollut ilo nähdä kuvia todella upeista töistä. Skoolataan Tilkkupajalle, kun seuraavan kerran nähdään.

  t. R

  VastaaPoista
 16. Onnea ja menestystä 1-vuotiaalle!

  "Vuoden vanha lapsi on touhukas pieni maailmanvalloittaja, jolla on rajaton luottamus omiin kykyihinsä. Lapsi on hyvin kiinnostunut ympäristöstään. Hänellä on monia taitoja, joita hän haluaa kokeilla, ja puuhailla entistä enemmän itsenäisesti. Uudenlaiset taidot tuottavat riemua ja onnistumisen tunteita!" (MLL:n nettisivut)

  VastaaPoista
 17. Hillittömät onnittelut! Joko siitä on vuosi. Toivotan monia menstyksekkäitä vuosia lisää.

  VastaaPoista