4.10.2013

Tilkkuilijan parhaat tavarat

Kun kiertelee maailman turuilla näkee usein kaikenlaisia härpäkkeitä, ja silloin mietin itsekseni, että kuinka paljon helpompaa kaikki olisi, kuinka paljon taitavampi olisin, kuinka paljon kauniimpia töitä tekisin, jos tietäisin mitä vempaimilla tehdään ja jos osaisin käyttää niitä. . Mmmm. En osaa vastata kun en tiedä.

Tässä esittelen nyt omat aarteeni. Ja samalla haastan kaikki blokkaajat avaamaan omat aarrekaappinsa ja kertomaan mitä käytätte ja miten.

Itselleni tärkeimmät työkalut ovat perusleikkausmatto, niin iso kuin on varaa. Turvallinen leikkuri, jonka terä ei jää ulos. Olen vetänyt hosuessani sormeen aika pitkän ja syvän haavan sellaisella leikkurilla, joka terä jäi helposti ulos. Tarvitsin monta tikkiä.


Perusviivaimet, neliö trimmauksiin, kapeaa viivainta käytän ehkä eniten. Olen tuumaihminen.

Nämä ovat sitten ne joita tarvitsen kun ompelen, käytän tikkauskonetta ja ja päättelen lankoja. Sormus on varattu neulalle, joka aina ennen oli hukassa. Nyt sen paikka on selvä, lahjaksi saatu neultyynysormus.Koneen puhdistukseen käytän topspuikkoja ja ompelukoneeni öljyän pienellä ruiskeella. Tarpeeksi iso ratkoja ja pinsetit ovat myös oiva työpari.

Tikkauksen lankojen päättelyssä käytän 'päältätäytettävää' neulaa ja näkymättömän pientä virkkauskoukkua, auttaa paljon, jos lanka on alle puoli senttiä. Päätellessäni lankoja en koskaan leikaa katkaise lankoja, vaan päättelen ja lopuksi pujotan langanpäät työn sisälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti