12.8.2015

Puolen tunnin suojapussi

Hyvin suunniteltu on puoleksi tehty. Suunnittelin suojapussia ompelukoneelleni pitkään ja hartaasti, varmaan kolme vuotta, mutta en vain ikinä saanut sitä tehtyä. Mutta sitten kun tein sen, se oli puolessa tunissa valmis.

Omistin jo valmiiksi hatarasti tikatun kankaan, jossa oli vain joitakin tikkausmalleja. Ompelin yhden reunasauman kiinni ja mittasin samoin istumin tarvittavan lopullisen koon. Toinen sauma valmiiksi ja sakset esille: rips raps ylimääräinen pois. Ompelin 'noin'- määräiset muoto-ompeleet yläreunoihin. Ylimääräiset lipareet pois. Sitten vedin valmiin pussukan koneen päälle ja leikkasin helman oikeaan 'muotoon'.

Metrin verran keskileveää kanttinauhaa syntyi nopeasti, ompelu reunaan ja pussi oli valmis. Ei mennyt kauaa aikaa. Olen ylpeä suojapussista. Varmasti on maailmalla kauniimpiakin, mutta se ei nyt ollut tämän työn ykköskriteeri. Tässä työssä nopeus oli valttia.


8 kommenttia:

 1. Oikein hyvä tuli. Tikkausmallit ovat nyt hyötykäytössä ja helposti katsottavissa.

  VastaaPoista
 2. Hieno tuli ja hyvin tekee tehtävänsä ompelukoneen päällä. Upeat tikkaukset!!
  Kiva tuo muoto suojapussissa, itsekin sitä mietin, mutta en jaksanut kehitellä, kun työpöytä on aina kiinni ompelukonneessa tai kirjontalaite, niin tuo olisikin hyvä ompelukoneen suoja, täytyy laittaa seuraavaa suojapussia varten korvan taakse:)

  VastaaPoista
 3. Näyttävää nopsaan! Ihanan herkkä tuo kanttauskin.

  VastaaPoista
 4. Kaunis ja hienot kuviot! Huppu on täälläkin suunnitelmissa, kunhan saisi toteutettua.

  VastaaPoista
 5. Olitpa nopea, vaikka tikkaus olikin jo tehty. Kiva istuva malli ja näyttää hyvältä. Tuollainen olisi kyllä tarpeellinen.

  VastaaPoista
 6. Ai-ai pistitpä pahan, itsellä kanssa marinoituneena ainakin 10 vuotta hupuntekele, jokohan sen saisin tänä vuonna valmiiksi. Onneksi olen maalla ja huppu kotona stadissa, ei ole kiirus.

  VastaaPoista
 7. Hieno! Pelkät kauniit tikkaukset riittää tekemään suojasta ihastuttavan.

  VastaaPoista