4.10.2015

Tyttäreltä äidille

Tilkkutyön teki tytär 23 vuotiaana ja aikojen saatossa hän menetti kiinnostuksensa koko valtavaan tilkkupeittoon (2,5m * 2,6m). Nyt äiti halusi työn vihdoin valmiiksi ja toi sen minulle. Työ oli valmiiksi ommeltu pussiksi ja osaksi jo käsin tikattu. Jouduin purkamaan koko pussin ja kaikki tikkaukset, jotta sain työn tikkauskoneelle.

Tikkauksesta halusin itämaisen näköisen. Tikkaus onnistui hyvin, mutta näin jälikäteen voisin sanoa, että se olisi voinut olla yhden kuviokerran löysempi ja näin ollen pehmeäpi. 

Ompelin myös kantin paikoilleen. Alkuperäinen suunnitelma oli tehdä se asiakkaan toivomuksen mukaan tilkkupinnan loppukankaista, mutta tikatessani työtä huomasin että kantti kannattaa tehdä pohjakankaan valkoisesta kankaasta. Loppuitulos oli tyrmäävän kaunis. Ja äiti ei aio antaa työtä takaisin tyttärelle … :D

7 kommenttia:

 1. Kaunis peitto, värityskin on pirteä:) Valkoinen reunakantti on onnistunut ratkaisu:) toisinaan toisen silmä näkee paremmin kuin oma:):)

  VastaaPoista
 2. Todellakin kaunis peitto ja samaa mieltä reunakantti valkoisesta sopii. Äiti sai komian peiton käyttöönsä:)

  VastaaPoista
 3. Hieno peitto. Olisi todella ollut sääli, jos se ei olisi valmistunut koskaan. Jos olisin samainen äiti, en myöskään antaisi sitä enää pois. Ihanat äidit. :)

  VastaaPoista
 4. No on tosiaan kaunis! Hienoa että tuli valmiiksi!

  VastaaPoista
 5. Todella kaunis peitto ja tikkaukset sopivat upeasti. En minäkään tuota kellekkään antaisi.

  VastaaPoista