4.10.2016

Tähtien tähden

Aikoinaan tein tällä mallilla monia monia tähtiä, niin monta kuin metristä tukikangasta tuli. Ja kun tukikangas loppui, en löytänyt sitä enää... kunnes melkein sattumalta onnenkantamoisena ajoin Nappitiikerin pihaan.

Siellä näin rullan tätä himoitsemaani tukikangasta, mutta koska he eivät olleet vielä hinnoitelleen tuotetta, jäin nuolemaan näppejäni. Birminghamissa sitten onnistui ja nyt saan tähtikoneeni taas käyntiin.

Tässä tähdetä ohje
Leikkaa tukikankaasta kuusi samankoikoista salmiakin muotoista palaa.

Paper piece-tekniikalla ompele  haluamasi kokoinen keskusta ja sen ympärille 1,5 tuuman levyisistä suikaleista sakaroita. Jokaisen ompeleen jälkeen silitä huolellisesti.

Kun palat ovat valmiit trimmaa palat oikean kokoisiksi tukikangasta apuna käyttäen.

Ompele kolme ylintä palaa ja kolme alinta palaa yhteen, silitä. Ja nyt yhdistä ylä- ja alaosat toisiinsa. Silitä.

Leikkaa tähden kokoinen vuorikangas ja ompele oikeat puolet vastakkain yhteen. Jätä kuitenkin noin 7 cm levuinen aukko, josta voit kääntää tähden. Ennen kääntämistä leikkaa sakaroista kaikki ylimääräinen pois. Lovea myös 'laaksot*.Silityksen jälkeen tähti voi olla kupera, mutta se häviää kun ompelet koristetikkauksen.

Koska olen kaiken kiiltävän ystävä, ompelin kultalangalla hieman tikkauksia. Liina on kaunis vaikka lahjahksi, sujauttaa kirjekuoreen ja lähettää ystävälle.

Aurifil langat ovat saapuneet Tilkkupajaan. Käy kurkkaamassa kangaskaupan sivulta.
1 kommentti:

  1. Marle saa varmaan hepulin, kun sinullakin on jouluinen juttu blogissa. Omalta osaltani sain jo moitteet joulun mainitsemisesta.

    VastaaPoista