15.5.2012

Mahtavaa

Tein tämän peiton kummitytölleni valmistujaislahjaksi jo toissa talvena, mutta silloinkin  into lopahti tikkauksen aloittamiseen. Peitto lojui jopa jo harsittuna kaapin päällä puolitoista vuotta kunnes tadaaaa!

Tätäkin peittoa oli ihana tehdä, minulle uutta oli koneaplikoidut kukat, joiden päälle ompelin käsin pieniä palloja. Nyt Gammill hoiti tikkauksen. Alalankaa kului kaksi täyttä puolallista ja aikaa kului kaikkineen 6-7 tuntia.

Kun peitto tulee tytölle, mutta peitossa oli jo kukka-aiheita, valitsin tälläisen  isokaarisen kukkatikkauksen. Langan sävyn valitsin vain hieman taustasta erottuvaksi.  Mielestäni lopputulos oli onnistunut. 




Tässä pieni vahtikoira työn väsyttämänä. Nero on keksinyt miten päästään näyteikkunan puolelle räksyttämään kaikki potentiaaliset asiakkaat tiehensä. Ei ihme, että liikkeessä on niin hiljaista.


7 kommenttia:

 1. Hienolta näyttä! Tikkausta on kattavasti joka puolella, mutta se ei ole liian tiheässä vaan peitto jää pehmeäksi. Vahtikoira taitaa kuulua jokaisen kivijalkakauppiaan varustuksiin.

  VastaaPoista
 2. Kiva, että sait tikatuksi ihanan peitteen! Siitä tulikin varmaan hieno! Ja voiii!!!! miten söpö nukkuja! Kyllä tosissaan puotiin pyrkivät uskaltavat sisään, vaikka vahtikoira vähän haukkuisikin. Vahtikoira kun on noin 3cm korkea (tai no, vähän korkeampi oikeasti ehkä). Sen vahtiminen on enemmänkin huvittavaa kuin pelottavaa. (Anteeksi, jos tämä tieto tuli sulle yllätyksenä.)

  VastaaPoista
 3. En voi todeta muuta, kuin että kätevää! Ja miten kaunista jälkeä! Pitkästä tikkausajasta olin kyllä yllättynyt, pitkään saa Gammillkin tikuttaa.

  VastaaPoista
 4. aikaa kuluu moneen muuhunkin askareeseen: tilkkupinnan mittaus, taustakankaan ja tilkkupinnan kiinnitys pinneillä laipiokankaisiin, tikkausmallin valinta ja sen asettaminen oikeisiin mittasuhteisiin tilkkupintaan nähden. Alalangan puolaus... hidasta. Ja joka kerroksen välissä täytyy tehdä tietyt temput, jotta tietokone, robotti ja ompelukone tietävät missä mennään.
  Aikaa menee yllättävästi, mutta tämä peitto oli myös aika iso, noin reilu 2 m x 1,6 m
  Lisäksi kun kone on niin uusi ajan vain 45% nopeudella.

  VastaaPoista
 5. Hei,
  lisäsin blogiini linkin sinun blogiisi ja toimitin myös saamani sähköpostin Tilkkukilta Perinnetäret jäsenille.
  Hyvä juttu, että tikkaamiseen saa nyt tarvittaessa apua:)

  VastaaPoista
 6. HOw Cute, love the dog bed!

  ok the quilting looks great and love that quilt!
  I need to make a big tulip quilt , its on my shopping list for background in Pa one week from today, yeah!!!!

  Kathie

  VastaaPoista