12.10.2013

Oma työ edistyy

Tämä projekti sai alkunsa siitä, että sain Kathielta keväällä lahjaksi monta pussillista reproduktion kankaita, tilkkuja. Kankaat ovat siis vanhahtavia, ne on alkuperältään jo ennen1900-luka tai niiltä vaiheilta. Printit ovat pieniä ja mielenkiintoisia.

Sain siis melkoisen määrän näitä kankaita, mutta jouduin vielä ostamaan lisää vaaleita printtejä, jotta työ ei tulisi liian tummaksi. Matkallani Alsacessa tilkkutyötapahtumassa näin paljon vanhoja tilkkutöitä ja innostuin niistä niin paljon, että päädyin tekemään oman versioni.

Olen siis ahkeroinut: kaikki neliöt ovat valmiit ja jo ommeltuna neljän palan neliöiksi.Tässä ainoa kuva välivaiheestä- työstä tulee niin kaunis!


Mutta sitten kävi niin, että kun aloin miettiä minkälaisen kehyksen tekisin työlleni, ystäväni Lorre kertoi, ettei ennenvanhaan yleisesti käytetty kehyksiä!!!

Työstä tulisi liian pieni! (Minulla on parantumaton täytyy-tehdä-ISO-parisängynpeitto-syndrooma. )

Nyt siis ompelen jälleen pieniä HST (half square triangle) noin pari sataa lisää, jotta peitto täyttää kokonsa puolesta minivaatimukseni. Tähtään 2,4m * 2,4m + ehkä kapea kehys.

Tässä on kuva peitosta, jonka näin European Patchwork Meetingissä Alsacessa. Peitossa on käytetty kehyksiä, mutta omastani jätän ne nyt toistaiseksi pois. Jos laitan, niin kehys on korkeintaan 5 cm leveä.,

6 kommenttia:

 1. Kolmioista tulee aina hieno peitto, mutta oli uutta ettei ennen käytetty kehyksiä!

  VastaaPoista
 2. Siitä tulee hieno! Liittyisikö tuo kehyksettömyys siihen, että peitteisiin käytettiin ylijäämäkankaita, muista töistä jääneitä tai kierrätettyjä pieniä tilkkuja eikä kehyksien vaatimaa kangasmäärää isoina paloina välttämättä ollut käytössä?

  VastaaPoista
 3. Kolmioneliöt ovat niin yksinkertainen ja samalla kuitenkin niin moninaisia, monipuolisia ja upeita lopputuloksia antava kokonaisuus, että pelkästään niitä ompelemalla saisi yhden tilkkuilijan loppuelämän käytettyä :) Sinun versiossasi pidän erityisesti tuosta vaalean kolmion värivaihtelusta, se elävöittää pintaa huomattavasti inspiraation kohteeseesi verrattuna. Kehysten osalta yhdyn Tiinatein arveluihin.

  VastaaPoista
 4. Minusta olisit voinut tehdä kehykset, koskapa aidossa antiikkipeitossakin sellaiset oli, kuvastahan sen näkee. Komea siitä tulee joka tapauksessa.

  VastaaPoista
 5. Täällä toinen iso-peitto-syndroomainen. :)

  Peittosi on kaunis ja isotöinen. Minunkin mielestäni kehykset voi tehdä peittoon, jos niin haluaa. Joissakin antiikkipeitoissa on kehykset, joissakin ei ole. Mitään erityisiä sääntöjä ei ole ollut, vaan jokainen on tehnyt sen mukaan, miten kangas on riittänyt ja mikä on miellyttänyt silmää. Myös omasta viitseliäisyydestä on varmaankin kysymys. Kahdensadan lisätilkun ompeleminen ei käy yhtä nopeasti kuin yksinkertaisemman kehyksen ompeleminen.

  VastaaPoista