30.10.2013

Baptist Fan -tikkaus

Melkein alusta asti tiesin, ettei tälle peitolle sovi käy mikään muu kuin Baptist Fan -tikkaus. Kotiompelukoneella tikkaus on mahdoton tehtävä ja käsin melkein yhtä epätoivoinen yritys. Täytyisi olla mielettömästi aikaa ja tahdonvoimaa jos tekisi tikkauksen käsin.

Malli on mielestäni ehdottomasti yksi kauneimmista. ja se on vaativa toteuttaa jopa Gammill Statlerilla. Lopputulos ei ole 100 prosenttisen täydellinen, mutta silti se on melkein kauneinta mitä olen saanut ko koneella aikaan.
Myös takakankaan valinta osui nappiin. Jossain suuressa viisaudessani olin raskinut ostaa tätä kangasta 8 jaardia. Varmaan silmissäni oli kiilunut jattipeito, joka tarvitsee jättimäisen takakankaan.Vanuna käytin villavanua, joka oli omaa vanhaa varastoani. Villa on kevyt ja pehmeä. Vie hetken että työ *pullistuu*  normaaliin kuohkeuteensa.

Vielä kantti ja työ on valmis.

11 kommenttia:

 1. Tikkausmalli on hieno. Ehdottomasti kannatti käyttää sitä. Musta tuntuu, että keväällä villavanuun tikkaamasi peitto elää ja pullistuu edellen.

  VastaaPoista
 2. On kyllä hieno! Onnistuneet värit, tikkaus ja takakangas:)

  VastaaPoista
 3. Upea työ ja hieno tikkaus, kiva lukea, että se onnistui! Ihan mahtavaa!

  VastaaPoista
 4. Upea + kaikki mahdolliset kehusanat perään! Tikkausmalli sopii hienosti peittoosi.

  VastaaPoista
 5. Beautiful quilt and the fan quilting was perfect for it.

  VastaaPoista
 6. Aivan mahtava, tikkauksineen kaikkineen! Eilen illalla pääsin ihailemaan livenä myös suklaakerroskakun tikkauksia, siitäkin tuli hieno - Tuula oli saanut samaan peittoon kesä- ja talvivaihtoehdot oivalla taustakankaan valinnalla. Taustassa tikkaus pääsi todella oikeuksiinsa.

  VastaaPoista
 7. Upea peitto ei voi muuta sanoa!!!!!

  VastaaPoista
 8. Minkä kokoisia nuo sinun kolmioneliösi ovat?

  VastaaPoista