2.12.2012

Jouluisia peittoja

Kun tavoitteenani on tehdä aina vähintääkin parisängynpeitto, niin siihen päästään kun tekee kaksi pienempää kappaletta.Oikeasti kävi niin, että tahdoin tehdä nopeasti jouluisen peiton ja tuhota siihen hyvän kasan joulukankaita. Tilkut olivat suuria 6'' ja niitä syntyi nopeasti jopa reiluksi ylituotannoksi saakka. Pyrin aina käyttämään kankaan loppuun.

Ongelmaksi muodostui välikangas. Hyviä vaihtoehtoja oli monia, mutta kaikkea oli liian vähän. Kompromissina valitsin harmahtavan, kylläkin kauniin kankaan ja sitten punaisemman reunan.

Kuten näkyy, peitossa on yksi sinertävä blokki. Mietin pitäisikö minun postaa se vai jätänkö...?

Malli on muuten asiakkaani, en ole muistanut kysyä lupaa blogata hänen peittoaan, mutta teen sen jos saan luvan. Hänen peittonsa on paaaaljon kauniimpi.


Kun seuraavana päivänä menin pikaisesti Tapiolan Eurokankaaseen, siellä odotti 1,5m täydellistä punaista kangasta. Ei siinä sitten auttanut muu kuin tehdä toinen samanlanen tilkkupeitto. Tilkkujahan minulla oli jo valmiina vaikka kuinka paljon.


Tämäkin syntyi melkein ongelmitta, kunnes reunoja leikatessani luulin tehneeni vain 30cm virheen, mutta virhe olikin 130cm. Olin tahtonut liian leveän boordin ja kangasta ei riittänyt. Onneksi ihan itse keksin laittaa nurkkiin kivat neliöt.

6 kommenttia:

 1. Tosi kauniit. Värit tosi kivat ja jouluiset.

  VastaaPoista
 2. Kylläpä miellyttää silmää. Kauniita molemmat.Sininen blokki sopii mielestäni hyvin sekaan.

  VastaaPoista
 3. NÄ-TIT! Hiukan piilossa ovat nuo sun korjauskulmapalasi, mutta kuvasta voi kuitenkin päätellä, että onnistunut korjaus.

  VastaaPoista
 4. Kauniit peitot. Sinä olet tosi ahkera. Sinisävyinen blokki on oikein hyvä piristäjä.

  VastaaPoista
 5. Älä vaan ota sinistä pois, tuo sopivaa särmää kokonaisuuteen. Ihanat peitteet kumpikin!

  VastaaPoista
 6. Kauniit peitot. Ihanat värit.

  VastaaPoista