16.12.2013

Silkin hohdetta kravateista


Shhh...  Tämä on joululahja... kukahan sen mahtaa saada.Asiakas toi kassillinen kravatteja, tässä ne ovat aukaistuna ja sisälmykset poistettuina. Mikä ihana palapeli onkaan alkamassa! Yhdessä kravatissa on uskomattoman paljon kangasta.Ompelin silkin ohuelle polyestervanulle, joka olisi saanut olla hivenen jäykempää. Mutta tämäkin toimi hyvin. Yksi kerrallaan blokkeja alkoi syntyä. Asiaks kysyi minulta vaikean kysymyksen, kuinka sommittelen värejä. Menin ihan hämilleni enkä osannut vastata muuta kuin, että pyörittelen aikani kankaita ja sitten kuuluu NAKS. Vaikea selittää.


Tässä alkaa olla jo hyvä kasa. On vain hyvä, jos joukossa on vaikeita printtejä, isoja, pieniä ja yksivärisetkin ovat tuikitärkeitä. Ihan jännitti asetella valmiita blokkeja vierekkäin.


Suurin vaikeus oli ottaa kaikki värit huomioon ja niinhän siinä kävi että joitakin kuoseja tuli sitten melkein kaikki yhteen kohtaan.


 Yhdistin blokit mustalla välikaistaleella. Musta väri saa silkin hohtamaan.Taustakankaana on Sinellistä ostettua romanttista 100% puuvillaa. Ompelin kantin paikoilleen ja kiinnitin Töölön Tilkkupaja merkin


11 kommenttia:

 1. Kyllä on taas upea peitto! Ihana idea kierrättää näin kravatit. Toivottavasti lahjan saaja on onnellinen :)

  VastaaPoista
 2. Kertakaikkiaan kaunis! Kivasti tikkauslanka (ainakin kuvassa näyttää) on samaa väriä kun reunakaitale.

  VastaaPoista
 3. Kaunis. Hieno tikkaus. Todella upea kokonaisuus.

  VastaaPoista
 4. Huiman upea! Mullakin krakakeräys käynnissä, eli ehkä joskus jotain...

  VastaaPoista
 5. Hämmästyttävää mitä olet taas saanut aikaiseksi ohuista kamalista krakoista.

  VastaaPoista
 6. Onpa se upea. Montakohan kravattia olet saanut siihen uppoamaan?

  VastaaPoista
 7. Hieno! Mahtava idea ja toteutus! Jos oltaisiin Ameriikassa, postauksesi aiheuttaisi todennäköisesti "maailman ympäri" -tilkkupinnan tyyppisen joukkoliikkeen. Kaikki ompelisivat tällaisen!

  VastaaPoista
 8. Todellisia laatukankaita. Hienoa että niistä tuli tuollainen taideteos.

  VastaaPoista
 9. Taidan hipsiä miehen vaatekaapille...

  VastaaPoista
 10. Upea! Ja ihilen viitseliäisyyttäsi ensin putkaa ja aukoa ne krakat ja sitten leikellä ja ommella liukkaat lutjakkeet.

  VastaaPoista