13.3.2015

Väärinkäsityksiä

Alkuperäinen toive oli, että peitto tikattaisiin vain turkoosien blokkien ympäri, jotta peiton pehmeys säilyisi.

Tässä kohtaa haluaisin oikaista joitakin väärinkäsityksiä tikkauksesta ja sen vaikutuksesta peiton ominaiuuksiin, pehmeyteen.

Jos halutaan tehdä pehmeä ja notkea peitto, kannattaa tilkkupinta tehdä pehmeistä ja notkeista kankaista, myös takakangas tulee olla ohutta ja pehmeää kangasta. Samoin vanu on hyvä valita siten että se on pehmeää. Jos tilkkupinta tiktaan ns kuoliaaksi, tehdään kilpailutikkaus Amerikan markkinoille, silloin tilkkupinnasta tulee kova. Mutta jos kaikki kankaat ja vanu on jo alusta asti valittu huolella ja sen jälkeen peitto tikataan ihan normaalilla tiheydellä, vaikka tiiviistikin, tulee peitosta pehmeä. Ja kestävä.

Palataan tähän tilkkupintaan. Jos tikkaus olisi ollut vain blokkien ulkoreunalla, olisi vanu helposti revennyt pestessä tai vaikka vain puistellessa peittoa.

Tämä peitto tulee opiskelemaan lähtevälle pojalle. Peiton värit olivat niin kauniit ja tyylikkäät. Tikkaus on niin harvaa kuin vain hyvällä omallatunnlla pystyin tekemään. 
3 kommenttia:

  1. Juuri noin. Tuon koneen tikkausmallit on kaikki suunniteltu suurella ammattitaidolla jättämään peitto pehmeäksi ja taipuisaksi. Mutta tikkaus ei voi tehdä kovasta koppurakankaasta pehmeää ja taipuisaa. Kovan kankaan pehmentämiseen vaaditaan kymmeniä pesukertoja.

    VastaaPoista
  2. Kauniin värinen, tyylikkäästi hehkuva tilkkutyö! Taidokkaasti tikattu. Hieno!

    VastaaPoista