18.6.2015

Vierailu Missouri Star Quilt Co:ssa

Vierailu Hamiltonissa Missourissa oli mitä hämmentävin kokemus. Pieni kaupunki ( lue pahanen  kylä ) oli keskellä peltoja ja metsää eikä lähettyvillä ollut juuri mitään. Kaupunkissa on ehkä vajaa 2000 asukasta ja keskitulot ovat vaatimattomat. Voisi jopa kuvitella kuinka tuuli puhaltaa preerialla risupalloja kylän läpi. Kuumaa ja hikistä. Ei ketään eikä mitään.

Ja siellä KUKOISTAA tämä kaikkien tuntema ja arvostama Missouri Star Quilt Company. Kylässä oli ekhkä 12 liikettä kaikkineen, joista tähän yritysryppääseen kuului kuusi liikettä. Kolme lisää avataan lähitulevaisuudessa. Heillä oli 6 Gammill tikkauskonetta käytössään. Liikeet olivat uskomattoman isoja kauniita ja hyvin hoidettuja. Valikoima oli aivan upea. Siellä oli omat liikkeensä normaaleille tilkkutyökankaille, batiikeille, solideille, vanhoille, uusille, ja sopimuskankaille. Kaikki olivat isoja liiketiloja.

Missouri Star Quilt Company on perustettu loppuvuodesta 2008 ja perustajaperhe on kirjaimellisesti pelastanut kylän. Yritys työllistää yli 110 ihmistä. Joka päivä he lähettävät tuhansia paketteja ympäri maailmaa. Ja heidän liikkensä ovat tilkkutöiden tekijöiden unelmamatkakohde.  Ei voi muuta kuin nostaa hattua, kumartaa kunnioituksesta syvään ja ihailla.

Miten Suomeen saadaan samallainen puhti ja meininki tehdä jotain aivan pientä ja vaatimatonta, joka samalla valloittaa koko maailman.

Ikävä kyllä en osaa laittaa kuvia, olen aika tumpelo. Kuvat ovat puhelimessa ja päivitän blogiani tapletilla.


6 kommenttia:

 1. Samaa mieltä, jos ehdit kuvaamaan.

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa unelmien vierailukohteelta!

  VastaaPoista
 3. Ajattelin juuri samoin Saija, voi kun joskus pääsisi käymään tuollaiseen unelmien vierailukohteeseen!

  VastaaPoista
 4. Vinkki: laita puhelimeesi Blogger-sovellus, niin saat lisätyksi puhelimen kuvat aika helposti, ehkä. Itselläni ei ainakaan ollut mitään vaikeuksia siinä. Siis päivität postauksen puhelimen sovelluksella. Jennyn videot on niin hyviä, etten ihmettele firman menestystä.

  VastaaPoista
 5. internetin ihmeellinen maailma on taannut kuuluisuuden. Jennyn videot ovat vailla vertaa.

  VastaaPoista