23.5.2016

Valmis ja paikoillaan

Tilaustyö, jonka toteutin Island Batik suikalepakkauksista, joita löytyy vielä kaungaskaupastani. Kangasta on todella helppo työstää, sillä se on jämäkkää ja silti taipuisaa, ei venyvää eikä vanuvaa.

Malliksi sovimme 4-patch kuvion välisuikaleilla ja nurkkakivillä. Tähän työhön meni 2,5 suikalepakkausta + 1,5 m valkoista kangasta + vehreää nurkkakiviin. Työn koko on 2,5 cm x 2,3 cm. Takakangas on kona kotton Snow ja vanuna puuvillaa. Tilkkausmalli on Alex, joka on kestosuosikkini.

Kun on ommellut suikaleet yhteen, ne on helpompi leikata oikean levyisiksi ennen aukisilittämistä. Silityksessä jätin aina tumman päällimmäiseksi niin saumavarat jäivät silittäessä automaattisesti tummalle puolen.

Vaikka luulisi että nurkkakivet ovet iso ylimääräinen riesaa niin itse asassa palojen kohdistaminen toisiinsa niiden avulla on huomattavasti helpompaa kuin ilman. Tässä työssä minulla oli 380 4-patch palaa kohdistettavana. Ei voi vain hurruutella vaan aina pitää pysähtyä ja laittaa puskusaumat paikoilleen, jolloin jälki on tasainen ja huoliteltu. Itse vannon silityksen nimeen, joten sen tärkeyttä en voi liikaa korostaa.

Koska sopivaa kehyskangasta ei löytynyt, tein työn samalla kuviolla reunasta reunaan. Parempi näin kuin valita kehys, joka ei sovi!

Työhön kului n. 10 työpäivää tikkauksineen ja kanttauksineen.Ompelin takakankaaseen piristysraidat.


Laitoin jopa Töölön Tilkkupajan nimen1 kommentti: