23.10.2018

Uusi tapa järjestää näyttely

Matkalleni sattui myös kaksi hauskaa ja onnekasta tilkkutapahtumaa.

Ensimmäinen oli Paso Roblessa.  Olimme sukujuuriltaan osaksi suomalaisella viinitilalla Kukkula ja kerroin tilan rouvalle että harrastan tilkkutöiden tekemistä. Hän ohjasi minut tähän ihastuttavaan Birch Fabrics kangaskauppaan. Liikkeessä oli vain moderneja kankaita, ostinkin niitä sopivan määrän.  Koko ajan mielessäni oli kuitenkin että yhtään ylimääräistä tilaa matkalaukuissa ei ole, joten hammasta purren pidin haluni kurissa.

Toinen onnekas sattuma oli että Palm Beach:ssä sattui juuri sinä viikonloppuna olemaan tilkkutyönäyttely ja että siellä oli myös myyjiä paikalla.

Viihdyin näyttelyssä 5 tunti, Lauri meni välillä elokuviin. Selitän nyt lyhyesti mitä kaikkea uutta siellä oli. Ehkä joku näyttelyn järjestäjä saa vinkkejä tästä.( Aluksi haluan kuitenkin alleviivata sitä että koko amerikkalainen ajatusmaailma perustuu sitkeälle yrittämiselle ja jatkuvalle uusien kaupallisten ideoiden keksimiselle, törmäsimme tähän positiiviseen ajatusmaailmaan joka nurkassa 5 viikon aikana)

Quilts of yesterday, Today and Tomorrow, Palm Beach County Quilters Guild

Näyttelyyn oli 10 USD  sisäänpääsymaksu. Näyttely oli vain perjantaina ja lauantaina.

Näyttelyssä oli 54 pienen tilkkutyön hiljainen huutokauppa. Töiden hinnat alkoivat 10 - 25 dollarista ja hintaa korotettiin kirjoittamalla nimi, puhelinnumero ja uusi hinta ao työ paperiin. Vaikka nämä työt olivat pieniä seinävaatteita, yhtä hyvin ne voisivat olla vaikka laukkuja tai pussukoita ym.

Näyttelyn tekijät olivat rakentaneet herkkukoreja kankaista, ohjeista ym ja jokaisen herkkukorin edessä oli malja (maljakko) johon pudotettiin arpalipukkeita. Ensimmäisen viiden tunnin aikana jokaiseen maljaan oli kertynyt aimo kasa arpoja. Lopuksi jokainen herkkukori arvottiin ao maljakossa olevista arvoista voittajalle. Koreja oli varmaan 30 ja osa oli myös kauppiaiden tekemiä.
Näyttelyssä oli myös yksi iso ja näyttävä työ jolle myös myytiin arpoja. Lupasivat tarvittaessa lähettää myös Suomeen. Näin itseni jo kirjoittamassa tulliselvitystä työn arvosta enkä uskaltanut ostaa arpaa.


Näyttelyssä ori myös erikoisnäyttelyjä  mm art quilt. Ja toinen mokoma töitä, jotka eivät varsinaisesti osallistuneet näyttelyyn ns. sarjoissa. Luulen että näyttely oli ennemmin alueellinen kuin yhden killan järjestämä, vaikka järjestäjänä ehkä toimikin.

Sokerina pohjalla oli 14 myyjiä. Tämä säästi minulta ajamisen vaivan, vaikka toki tähän näyttelyyn oli matkaa melkein 50 km. Mutta nyt sain kaikki yhdellä kertaa.
Nautin näyttelystä kovasti, töitä oli n 130 ja työt olivat eri sarjoissaan  kuten isot ja pienet työt, isot ja pienet applikaatiot, modernit, miniatyyrit, taidetyöt jne.  Palkinnot jaettiin Best of show, Best Machine Quilting,  Best Hand Quilting, Judges Choice. Ja sitten tietysti joka sarjassa valittiin 3 parasta + kunniamaininnat.

Oma huomioni tikkaajana oli se että 95 prosenttisesti työt olivat longarm-tikattuja, oletan näin koska tikkaaja oli aina erikseen mainittu. Sanottakoon vielä että mitkään työt eivät lerputtaneet. Kiersin näyttelyn varmasti kolmeen kertaan.

Allaoleva työ  Spring Bouquet voitti  Parhaiten tikattu palkinnon ja tikkaaja oli yksi risteilyn opettajistamme. Onnittelin opettajaa voitosta.

Kävin myös luennolla jossa ammattikilpailija kertoi näyttelymenestyksen salaisuuksista.  Kilpailutyöt ovat usein monella tapaa tikattuja mutta voittajat ovat aina ns. kuoliaaksi tikattuja. Ja kun työ kuluu ja kuolee, ainoa paikka missä on kangasta jäljellä on tikkaus : D

Yksityiskohta allaolevasta työstä
Spring Bouquet, quilted by Karen Marchetti
Työ voitti Best quilted palkinnon

Työn tekijä on 97v

Asiantuntija tutkii tilkkutöitä
Mozart

BEST OF SHOW *EVE* by Candice Phelan
Työ oli ihana ja iso mutta aivan epätarkka, vain lähikuva onnistui. 


Barbara Logullo Dresden Vine 

Joan McMath  Hexie Garden
Tehty miesten paidoista

5 kommenttia: