7.5.2021

Mitä tänään koulussa opin

 On ihanaa kun vieläkin tulee 'suuria' ahaa-hetkiä ja tämä koskee takakankaita.

Ihmettelin aina miksi usein asiakkaiden tikkauksen onnistuvat huonommin kuin omani... omituista. 

Valitessani eilen tikkausta asiakkaalle ymmärsin valita sellaisen tikkauksen jossa ei tule mallien kohdentamista, koska taustakangas oli koottu useista kankaista ja vielä ommeltu pystysuoraan. Oivallus tuli oman käytökseni kautta.

Kun taustakangas ommellaan useista paloista, on vaikea huomata jos sinne jää löysää, kankaat ovat erilasia, pehmeitä, kovia, joustavia kireitä. Olen niin usein joutunut purkamaan tikkauksia kun kun taustakangas on kaikesta huolellisuudesta huolimatta mennyt tikatessa 'ryttyyn', eli takaa on paljastunut laskos. No se tietysti täytyy purkaa, yleensä koko rivi, usein montakin. minkä kone tikkaa 5 minuutissa, minä puran 2 tuntia. 

Tästä viisastuneena yritän vetää taustakankaat leveyssuunnassa mahdollisimman kireälle  ettei sinne jäisi löysyyttä. Tämä tietysti vaikuttaa siihen miten edellinen rivi on suhteessa tulevaan tikkaukseen. ...

Laiskuukkissani minä kokoan taustakankaat tosi harvoin siksi minulle tällaisia laskoksia ei tule ja tikkaukset osuvat paremmin kohdalleen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti