30.3.2012

Tähtikartta / Star Chart

Tähtikartan tähdet ovat valmiit ja löytäneet paikkansa tähtitaivaalla. Vielä pitää tehdä reunat, mutta siinäkin noudatan alkuperäistä mallia, joka on suunnitellut  Sherri Bain Driver ja on alkuperäiseltä nimeltään Heritage Stars.

Stars are ready and they have found there places in Star Chart. I still need to do the borders. The designer of this quilt is Sherri Bain Driver and it's original name is Heritage Stars


Näitä tähtiä on niin ihana tehdä. Luulenpa, että tämä ei tule olemaan viimeinen tähtipeitto. Jälkikäteen tarkastelin kankaita ja huomasin, että KYLLÄ, olen käyttänyt esim Kaffe Fassetin kankaita siellä täällä. Lisäksi olen iloinen, että vähitellen uskallan ostaa ja käyttää myös blendereitä. Niitä lisää !

I'm very fond of these stars, and I guess this is not going to be my last star quilt. I have used mainly soft colors but I have used also little pit of Kaffe Fassett's fabrics. I was also happy that I had those blenders I bought when I was in Lancaster with my friends last year. (It was totally new fabric type for me : D )

Edellisistä kerroista poiketen tein tähdet nyt tarkemmin, kolmioita ommellessa piirsin viivottimen avulla viivan neliöihin, enkä vain ommellut silmämääräisesti kulmasta kulmaan. Ihmeesti ompeleminen helpottui, purkamista ja uudelleen ompelua oli huomattavasti vähemmän kuin aikaisemmin. Vaikka olen ns suoraviivainen ihminen, piirretty suora viiva auttaa ainakin minua.

Even though I'm very straight forward person it helped a lot to use ruler the make those from corner to corner lines straight.

Lisäksi ompelin ylimääräisen sauman neliöihin, joten sain 'lahjaksi' ylimääräisiä neliöitä. Saapas nähdä keksinkö niille jotain järkevää käyttöä.

I also made an additional seam so I got pile of squares as a presentReunan teko jäänee kuitenkin ensi viikolle, luvassa on nimittäin 'äiti ja tyttäret' viikonloppu ihan rauhassa. Reunat tulevat olemaan 7-8 tuumaa leveät joten lopullinen koko on 68 tuumaa kanttiinsa.

Gammill uutisia

Tänään kävin tulevassa puodissani, ja keskustelin nopeasti nopeasta remontista. Nopeasta siksi, että Gammill Statler Stitcher tuodaan Pääsiäisen jälkeisellä viikolla ja Beryl Cadman tulee torstaina Irlannista saakka sitä asentamaan ja antamaan ns vierihoitoa ja opetusta sen käytössä.

Hieman konkreettisemmaksi ja todellisemmaksi asia tuli, kun tein myös sähkösopimuksen.

I'm linking up with Crazy Mom Quilts for Finish it up Friday today.  Drop by see all the fabulous projects.

10 kommenttia:

 1. Ompa mukavan näköisiä tilkkutähtiä. Värit sopivat hyvin yhteen ja kiva, kun seassa on pieniäkin tähtösiä.

  VastaaPoista
 2. A wonderful star quilt! It's amazing how all your points are perfectly made!

  VastaaPoista
 3. Minäkin rakastan tähtiä! Seuraavaksi aion tehdä n. s. scrappy stars. Missä kauppasi on? Tulen kesäkuussa Helsinkiin,olisi kiva tulla katsomaan :-)

  VastaaPoista
 4. Ihanan värinen peitto, taidokkaasti olet yhdistellyt eri värejä! Sitä voisi katsella tässä muutaman tunnin kyllästymättä ;o) Minäkin olen utelias puotisi sijainnin suhteen ja onko se tilkkupuoti? Niitä kaipaan Suomeen enempi!

  VastaaPoista
 5. Hieno tähtipeitto! Siinä on erityisen kivaa, kun on tähtiä isompien tähtien sisällä. Kauniisti olet sommitellut pienet ja isot tähdet niin, että peitteessä on rytmiä. Tosi hieno!

  VastaaPoista
 6. I love, love, love your stars! Sååå vackra!
  Kram från Kristin i Borås

  VastaaPoista
 7. Kaunis ja taidokas peite. Erikokoiset tähdet tuovat kivaa rytmiä kokonaisuuteen.

  VastaaPoista
 8. Very nice!I like your blog and I will follow it. Think it is good to know your neighbours.

  VastaaPoista
 9. OH those stars are beautiful, ah yes those blenders help don't they!
  can't wait for our next shopping trip to Lancaster!
  kathie

  VastaaPoista
 10. Tästä tulee ihana! Kauniit värit hyvin sommiteltuna.

  VastaaPoista