20.3.2012

Lähtisitkö kanssani / Would you go with me

Vaikka mennyt viikko olikin aika suttuinen ollakseen jo keväinen viikko, mielessä välkehti kuitenkin järven sininen pinta. Ja korvissani soi Pave Maijasen iki-ihana Lähtisitkö

Lähdin liikkeelle 32 kpl x 2,5 '' levyisellä eri sävyisellä suikaleella. Lisäksi käytin hentoa valkoista valkoisella olevaa kangasta, Sitä meni myös aika paljon. Ja suikaleitakin leikkasin koko joukon lisää useassa eri vaiheessa.

Pesin kaikki tummat ja voimakkaat sävy etukäteen 40 asteessa. Laitoin mukaan koneeseen palan valkoista kangasta testatakseni värinlähdän. Helpotus ja huokaus. Pala tuli valkoisen takaisin.

Pesin myös valkoisen kankaan, jottei se yllättäisi kutistumisella.

Yleensä lähden kuitenkin siitä liikkeelle, että käytän hyviä kankaita, jotka eivät päästä väriä ja puuvillana kutistuvat sen vähän mitä kutistuvat. En siis pese kankaita etukäteen. Olisi kuitenkin kiva kuulla muidenkin mielipiteitä asiasta.

Mielestäni on  tärkeämpää pestä käytettävä vanu. Pesu tapahtuu siten, että liotan sitä lämpimässä vedessä noin 15 - 30 min ja laitan linkoon. Sen jälkeen laitan vanun kuivuriin. Hyvinä ovat tulleet takaisin. Kutistuneia ja yhtenä palana.

Tilkkutäkin olemus on kuitenkin siinä, että sen on tehty elämiseen ja täytyisi kestää vesipesua. Pienoiset kutistuniset siellä täällä kuuluvat asiaan.

Tämä on ensimmäinen peitto jonka laitan virallisesti myyntiin. ( Varauksia otetaan vastaan ) : D


Se koko on 2,10m x 2,26m

Se ei ole vielä valmis mm tikkaus puuttuu. Myös kokoa on vielä mahdollista muuttaa

Gammill kuulumisia.

Olen saanut koneeni jo maahan, mutta se on varastossa odottamassa, jotta saan pienen liiketilan käyttööni. Tämä entinen jalkahoitola vapautuu huhtikuun alussa, siihen tehdään maalausremontti ja saan sen käyttöni Pääsiäisen jälkeisellä viikolla. Gammill asentaja Beryl saapuu Irlannista sitä minulle avuksi asentamaan ja kokoamaan plus tietysti opettamaan.

Liikkeen virallinen osoite on Vänrikki Stoolin katu 10 B, 00100 Helsinki.

Jos haluat ottaa minuun yhtetyttä, sähköpostiosoiteeni on

tilkkupaja@gmail.com

5 kommenttia:

 1. Upea peitto! Minä niin rakastan sinistä, se tekee peitosta niin raikkaan. Onnea uuteen yritykseen ja paljon uusia asiakkaita ovea kolkuttelemaan.

  VastaaPoista
 2. Hieno peitto! Tykkään. On perinteinen ja moderni. Hienoa, kun on noin paljon eri sävyisiä sinisiä.

  VastaaPoista
 3. Ihanan raikas peitto. Yksinkertainen, mutta elävä. Odottelen jännityksellä, miten tikkaat.

  VastaaPoista
 4. Tällä hetkellä ajattelen tikkaavani vaalealla langalla, näkyy sinisellä mutta jättää valkoisen rauhaan. Kuviosta en tiedä vielä.

  VastaaPoista
 5. Peitto on ihan "miun maun mukkaa". Terv. Sinisen rakastaja

  VastaaPoista