27.1.2014

Silkkitilkkutyö edistyy

Sain asiakkaaltani kasan solmioita, sinisiä ja punaisia, seka kauniita hienoja huiveja.  Leikkurin alle vain kaikki. Silkkihuivit leikkasin myös vinottain. Osasta käytin reunoja, jolloin ne olivat tietysti lankasuoraan leikattuja. Toimeksiantonani on tehdä parisängynpeitto.
Ompelin perinteisellä quilt as you go tekniikalla. Alamateriaalina käytin Eurokankaan  ohuita ja halinta polyestervanua. Meni kyllä ihan littanaksi, mutta väliin tulee kuitenkin oikea vanu varsinaisessa tikkausvaiheessa.
 Kaikki silitettyinä ja trimmattuina
Välikaistaleeksi valitsimme syvän sinisen silkin. Satiinisilkki ei toimi niin hyvin kuin vähän rosoisempi silkki.


Ommellessani Nero pitää vahtia ja raportoi jokaisen ohikulkija.


8 kommenttia:

 1. Ihana Nero! Kiltti koira!

  Kiitos neuvoista! Minäkin teen solmioista peittopinnan. Näillä ohjeilla on kiva aloittaa, kun ei kaikkea tarvitse itse järkeillä. Ensimmäiset 10 solmiota on purettu ja kolme on jo pesty ja silitettykin.

  VastaaPoista
 2. Siitä tulee hieno. Vahtikoira on hyvä kaveri kivijalkaliikkeessä.

  VastaaPoista
 3. Nerolle lämpimät terveiset! IIIIIHANA!!!

  VastaaPoista
 4. Terkkuja Nerolle, hyvä kun on mies talossa.
  Solmiopeitosta tulee kaunis.

  VastaaPoista
 5. Hauska idea kierrättää solmiot tilkkupeitoksi. Työssäsi on kivat värit. Ne tulevat hyvin esiin sopivan eleettömässä mallissasi.

  Onko sinulla kokemusta, miten polyesterivanu ja silkki sopivat yhteen? Kyselen tätä uteliaana, sillä mieleeni on jäänyt neuvo, että silkki pitää ommella luonnonkuitulangalla, koska keinokuitu "syö" silkkiä. Mietinkin, että pitääkö tämä neuvo paikkansa myös polyestervanun suhteen. Hiuduttaakohan se silkin nopeammin kuin esimerkiksi puuvillavanu...? :)

  VastaaPoista
 6. Lupaavan näköistä! Olin aivan unohtanut tuon tekniikan, kiitos mieleen palautuksesta :). Kuinka tarkkaan solmiot saa hyödynnettyä, millaisiksi kaitaleiksi ne leikkelet? Saisiko postauksen avatusta ja leikatusta solmiosta, kiitos..?

  VastaaPoista
 7. Aikamoinen urakkka! Jotain upeaa taas tulossa...

  VastaaPoista
 8. Kaunista tulossa ja on tuossa kova tekeminen, jo materaalin takia.

  VastaaPoista