23.6.2013

Oppimiskäyrällä taas, vihdoinkin

Ihana Gammill on ollut käytössäni reilun vuoden. Opettelu on ollut pelottavaa ja joskus jopa turhan haasteellista. Tiedän, että sillä voi tehdä kaikkea mahdollista, mutta jos jokin menee pieleen kokeiluissani, kuka auttaa minut takaisin oikealle polulle.

Nössöily riitti ja olen tehnyt nyt kaksi custom tikkausta, itselleni.

Oppimani asiat :

1. SID ei tehdä lyhyilla harsinta pistoilla vaan koneessa on oma kätevä tapansa tehdä sitä : point-to-point. Nappia painamalla Pitkä-Armi ompelee tikattavan alueen. Kun tikataan custom tikkausta: bloikkeja tai reunuksia, alue stabilisoidaan. Tämä estää kankaiden liikkumisen eri tikkausten aikana.

2. Pitkä-Armissa on oma ikoninsa kulmille. Simsalabim ja kulmissa on kauniit kuviot. ( Alareunassa ne vielä oikeasti ylosalaisin! ) Niiden väliin saadaan lisättyä vielä normaali boordi kuvio. Ihanaa. Ainoa kompastuskivi on se, että pystysuunnassa kehysten suunnitteluun tarvittaisiin vielä aika paljon laskemista. Vaikka lukiossa minulla oli kiitettävä pitkässä matematiikassa, haluan säästää itseni siltä. Siksi käännän tilkkupinnan poikittain kun vaakasuunnan tikkaukset on tehty.

3. Kun tikkaukset on valittu ja niiden koko on oikea, yhdistän mallit ja määritän ompelujärjestyksen!

Olen aika tyytytyväinen itseeni. Kesti vuoden että olin valmis ottamaan tämän askeleen. Teen mielelläni tämän työn, mutta se on 2 -3 kertaa hitaampaa kuin e2e tikkaus. Tämän työ koko oli 1,08 * 1,45 ja sen tikaus kesti noin 7 tuntia: kaksi erillistä kehystä ja keskustan e2e tikkaus.




7 kommenttia:

 1. Työsi livenäkin nähneenä: todella upeat tikkaukset! Ja tätähän se tilkkuilijan(kin) elämä on: jatkuvaa oppimista :)

  VastaaPoista
 2. Tikkaukset ovat ihanat! Kyllä vaiva kannatti. Ja kun kerran on sisäistänyt asian kunnolla, seuraava yritys menee nopeammin. Tosin taitaa koneella mennä aika paljon aikaa vastaisuudessakin, kun kuviossa suunta vaihtuu koko ajan. Tikkaaminen on taitolaji, jossa lopputulos riippuu juuri mainitsemistasi hienosäädöistä.

  VastaaPoista
 3. Tikkaukset aivan ihanat, kyllä tuolla Pitkä-Armilla saa kaunista jälkeä!

  VastaaPoista
 4. Tosi ihana! Armin ulottuvuudet vain lisääntyvät!

  VastaaPoista