2.6.2013

Marimekko x 3

Nämä kankaat tulivat kirjaimellisesti marimekkoina luokseni. Itse asiassa asiakas oli saanut ne lahjaksi mekkoina, pessyt ja purkanut ne ja nyt hän halusi teettää niistä kassin ja pussukan. Jouduin kyllä vääntämään asian itselleni rautalangasta, mutta loppujen lopuksi, kun unohtaa sakset ja pitää suuret linjat mielessä, homma sujui ihan ok. (leikkaukset hoidin leikkurilla ja viivaimella) Laukun ulkonäkö on pehmeä, en halunnut piilottaa räiskyvää vuorikangasta  laukun sisälle vaan se sai näkyä hauskasti.
Pussukka on ihan perinteinen,
mareja sekin ihan alusta loppuun saakka.

Onkohan tekijänoikeudet kunnossa. 


6 kommenttia:

 1. Iki-ihania Marikankaita ja kaunis kesälaukku+pussukka.

  VastaaPoista
 2. Tulipa raikkaan näköinen kesäkassi ja sievä pussukka. Kassin suu on todella iso. Kankaiden tekijänokeuksista en tiedä, mutta kasseihin ja pussukoihin ei sellaista voi edes saada. Jos teit kuten kuvasit eli ronskisti muotoilit leikkurilla, niin muotosuoja on sinulla.

  VastaaPoista
 3. Niin tuli nuoruus mieleen näistä ihanista kankaista. Muistan elävästi kuinka tarkkaan niitä valittiin ja kaiken piti olla niin viimeisen päälle. Ihania.

  Kiitos kutsustasi, tiedä vaikka auton nokka sinne päin lähtisikin.

  VastaaPoista
 4. Voisin kuvitella kutimen tuohon kassiin matkalle mukaan ja namit pieneen pussukkaan.

  VastaaPoista
 5. Ymmärtääkseni tekijänoikeudet ovat kunnossa. Kiellettyä on esim. tehdä Marimekon kankaista Marimekko-tuotetta erehdyttävästi muistuttava tuote ja myydä se, tai myydä Marimekon kankaasta tehty tuote Marimekko-tuotteena. Kasseilla ja pussukoilla voi olla mallisuoja: esim. jos pussukan tai kassin malli on julkaistu käsityölehdessä, sen saa ommella itselleen. Mikäli aikoo tehdä niitä enemmän ja myydä ne, niin siihen tarvitaan mallin suunnittelijan lupa.
  Myös kankaan kuvion voi mallisuojata, eli esim. Marimekon Unikko on mallisuojattu. Mallisuojan saa aina viideksi vuodeksi kerrallaan ja sen voi hakea uudelleen neljä kertaa, eli mallisuoja on pisimmillään 25 vuotta.

  Itseäni jäi kyllä vielä askarruttamaan tuo tilanne: asiakas tuo Marimekko-kankaat sinulle, ja sinä ompelet niistä hänelle jotain. Tuohon tilanteeseen en löytänyt mistään sopivaa ohjetta. Sinä kuitenkin teit kassin ja pussukan "omasta päästäsi", etkä imitoinut Marimekkoa, joten eiköhän tuo ylläoleva siltä osin päde tähänkin tilanteeseen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan kysyneeni Marimekolta asiaa. Saan ihan vapaasti tehdä heidän kankaistaan töitä myytäväksi. Ei ole väliä onko kankaat uusia vai vanhoja. Mutta tietenkään en myy töitä Marimekko- tuotteina.

   Poista