14.11.2013

Kaunis kauniimpi

Tämä DWR tilkkupinta oli odottanut 1,5 vuotta valmistumistaan. Opettajan vahvan suostuttelun ansiosta oppilas toi sen minulle tikattavaksi. Vaihtoehtona oli käsintikkaus, arvio kaksi vuotta. Tein töitä kolme päivää. Kaksi täyttä pitkää päivää pelkästään tikkasin ja kolmantena päivänä päättelin lankoja. En koskaan katkaise lankoja solmuun vaan vedän ne tilkkutyön sisälle.

DWR:n tikkaus ei ole varsinaisesti taitolaji vaan pelkkää työtä. Jokainen tikattava alue määritellään erikseen tikattavaksi, sillä eihän kone sitä itse muuten tietäisi. Kun jokainen tikkaus on istutettu alueelleen erikseen näyttävät kaikki blokit samanlaisilta, vaikka niissä jokaisessa on pieniä eroja. Mikään kulma ei jää tikkaamatta eikä tikkaus karkaa väärään paikkaan.

Tikkauksen avulla mahdolliset pienet kauneusvirheet saadaan häivytettyä. Työstä tulee kestävä ja kaunis. Klassinen tikkaus vielä lisää työn arvoa.

10 kommenttia:

 1. Hengästyttävän hieno peitto tikkauksineen!

  VastaaPoista
 2. Nyt ei ole enää sanoja, pelkkää ihailua ja ihmetystä!

  VastaaPoista
 3. Todellinen klassikko on saanut klassisen upeat tikkaukset. Ansiostasi suomalaisten tilkkupeittojen taso nousee kohisten. Tuollaisia ei ole ennen tässä maassa ollut.

  VastaaPoista
 4. Voi hyvänen aika, on siinä ollut koneellakin tekemistä ja sinulla paikkojen kohdistamista sinne ohjelmaan.
  Peiton ompelijalle myös onnittelut hienosta ja taitavasta ompelutyöstä. Peitto on upea.

  VastaaPoista
 5. Upea, upea peitto! Kannatti tikkauttaa!

  VastaaPoista
 6. Todella upea! Saisin kyllä varmaan jonkinmoisen tilkkupeiton aikaiseksi, mutta en ikinä tikkauksia. Onneksi maailmassa on ihmisiä jotka tekevät niitä näin kauniisti, jos joskus saan sen peiton tehtyä:)

  VastaaPoista
 7. Mykistävän kaunis Wedding Ring -peitto! Ja olet onnistunut tikkauksissa upeasti!

  VastaaPoista