9.6.2014

Minulle täydellinen kassi

Jokaisella on varmasti omat toiveensa kassille, tässä ovat minun. Alkuperäisen kassin minulle teki ystäväni Lorre, joka vilahti myös maikkarin kevennyksessä. Käytän kassia melkein päivittäin, mutta nyt kolme vuotta myöhemmin se alkaa olla tiensä päässä. Hyvä suoritus melkein mille tahansa kassille. Tämä on uusi ystäväni ja nyt kerron kuinka sen tein.


Ostin kankaan Lohjan ihanasta kangaskaupasta. Vanuna käytin 80/20 perusvanua ja vahvikekankaana peruslakanakangasta. Tikkasin kankaan longarmilla, mutta tikkauksen voi tehdä ihan kotikoneellakin.


Kangasta menee noin 70cm kutakin sorttia. 16 cm alue on pohjaa ja sen voi tikata tiiviimmin. Kassin olkahihna tikataan 15 cm levyselle kaitaleelle.

Kun tikkausta on tarpeeksi, siistitään reunat ja leikataan saman kokoiset vuorikankaat.

Kiinnitä vuorikappale olkahihnakaitaleeseen siten että ompelet siihen kaksi pitkää hihnaa. Muista oikeat puolet vastakkain.


Ompele kaiteleisiin pohja. Leikkaa kaitaleet irti toisistaan. Aloita kaitaleiden kääntäminen oikein päin pohjasta ja käytä apunasi pitkää ohutta keppiä / viivotinta.Kun olet kääntänyt olkahihnat, silitä ne auki. Nyt niiden leveys on noin 5 cm. Ompele reunoihin koristetikkaus

Kiinnitä olkahihnat laukkuun kiinni. Itse ompelen ne n.18cm päähän reunoista.

Varo ettei hihnoihin jää ylimääräisiä lenkkejä, itselläni niitä jää koko ajan, vaikka yritän olla oikein huolellinen.

Taskut ovat aina kivoja, tee tasku/taskuja niin kuin itse haluat, puhelimelle, matkakortille... isoja, pieniä. Omple ne vuoriin kiinni.

Ompele nyt vuorikangas tikattuun kankaaseen yläreunoista kiinni


Tässä vaiheessa on helppo silittää yläreuna siistiksi työn oikealta puolen..

On sivusaumojen ompelun aika. Koko työ ommellaan pussiksi oikeat puolet vastakkain. Vain yhteen vuorikankaan reunaan jätetään noin 15 cm reikä, jotta työn voi kääntää siitä oikeinpäin.

Mutta sitä ennen ommellaan vielä pohjaan oikea muoto. Kuvittele olematon pohjasauma ja oikea sivusauma vastakkain ja kiinnitä ne toisiinsa nuppenneuloilla. Tässä kassissa tein 14cm laskoksen, mutta se voi toki olla muunkin kokoinen. Tee samankokoiset laskokset jokaiseen nurkkaan. Leikkaa ylimääräinen kangas pois.Käännä kassi oikeinpäin ja, ompele vielä yläreunaan siisti tikkaus ja sulje vuorin sivusauma.Nyt voitkin ottaa kameran esille ja kuvata laukkua edestä ja takaa ja lähettää kuvia kaikille kavereille. AAAh, kuinka taitava oletkaan.8 kommenttia:

 1. Kaunis kangas ja mukavan oloinen kassi. Kiitos ohjeesta, sitä pitää kokeilla!

  VastaaPoista
 2. Upea kassi, kuten ne kaikki muutkin siellä Tilkkupajan ikkunassa! Kiitos hyvistä ja selkeistä ohjeista mittoineen. Tämmöinen täytyy tehdä jostain erityisen kauniista kankaasta.

  VastaaPoista
 3. Näppärä kesäkassi! Ja kiitos ohjeista, taidanpa jossain välissä tehdä myös.

  VastaaPoista
 4. Ihana kassi kankaitaan myöten, kiitos hyvästä ohjeesta!
  Tätä täytyy kokeilla, kun juuri katselin laukun kaavoja eilen.

  VastaaPoista
 5. OH MY its just beautiful, you always choose such beautiful fabrics. I treasure my little bag you made me:) I use it for my appliqué supplies
  Kathie

  VastaaPoista
 6. Vinkki siitä, missä Lohjalla kangaskauppa, mistä kangas löytyi? Kiitos selkeästä ohjeesta.
  Sofia

  VastaaPoista
 7. Tässä linkki kangaskaupan sivulle
  http://www.metripala.fi/yhteystiedot/

  VastaaPoista