1.9.2014

Moderni harmaa peitto

Esittelin tätä peittoa enemmän Töölön tilkkupajan facebook-sivuilla mutta en niinkään blogissani. Syy oli yksinkertainen. Tapletilla ottamani kuvat siirtyivät vain facebookin mutta eivät blogiini. Työvaiheiden dokumentointi on hieman vähäistä, mutta tässä valmis tuote suoraan ns uunista.

12 kommenttia:

 1. Dramaattinen, graafinen, tyylikäs!

  VastaaPoista
 2. Tämä on hyvä! Tällä hetkellä modernit tilkkutyöt ovat mielessäni ykkösenä:) Tikkaus on jännä ja tyyliin sopiva.

  VastaaPoista
 3. Upea ja selkeä suunnittelu. Syksyyn ja nykyaikaiseen sisustukseen sopivat värit. Taustakangas on hieno. Tikkaukset täydentävät tyyliä.

  VastaaPoista
 4. Tämä on upea! Pidän graaffisista peitoista ja tikkaukset ovat kerrassaan täsmähienot!

  VastaaPoista
 5. Hei hie-no! Upea tilkkupinta ja just sopivat tikkaukset! Kiitos, että esittelet täälläkin, etkä vain Facebookissa.

  VastaaPoista
 6. AIVAN ihastuttavan hieno ja tikkaukset täydentävät juuri oikealla tavalla peiton graaffista ilmettä. Tyylikäs!

  VastaaPoista
 7. Hienot tikkaukset. Sopii erinomaisesti tuohon peittoon. Ohjelmoitko tietokoneelle kaikki tehtävät tikkaukset vai tikkaatko myös vapaalla kädellä? Täytyykö konetta vahtia kun se tikkaa vai voiko jättää yksinään pyörimään?

  VastaaPoista
 8. Pääasiallisesti tikkaan vain tikkausmalleja, jotka ovat digitaalisessa muodossa. En siis itse suunnittele niitä, vaan ostan internetistä. Malleja voi kuitenkin manipuloda, venyttää ja vanutta, leikata, yhdistää. En tee vapaata tikkausta, koska tikkauskoneeni Gammill Statler sticher tekee melkein kaiken automaattisesti, kun vain " sovimme pelisäännöistä". Vahdin konetta koko ajan kun se tikkaa. Yleensä kaikki menee hyvin, mutta jos jokin menee pieleen, esim, huonosti aukisilitetyt saumat menevät auki ja kiinni, purkaminen vie tuhottoman kauan. Minkä kone tikkaa 5 min minä puran kaksi tuntia. Ei siis todella kannata olla kaukana.

  VastaaPoista
 9. Hyvä tietää, että koko pinta ei tarvitse olla samaa tikkauskuviota! On hieno työ!

  VastaaPoista
 10. Onko koneella siis edes mahdollista tehdä vapaalla kädellä tikkausta? Jos haluaisi, että blogit tikataan ympäri ojassa niin sitten pitää olla aika tarkat mitat vai? Anteeksi jos kyselen liikaa. Olen vain utelias...

  VastaaPoista
 11. Tällaisissa tapauksissa teen point-to-point tikkausta. Eli kone tikkailee automaattisesti Nnetujen pisteiden mukaisesti. Esim kaarevat tikkaukset onnistuvat, kun on useampi piste. Suorat menevät kahdella pisteellä. :)

  Vapaatikkaus onnistuu kun kone kytketään pois ns ohjauksesta manuaalisesti. Eli silloin kone liikkuu vapaasti tikkaajan ohjauksessa.

  VastaaPoista