19.9.2014

Tilkkutyökurssi jatkuu

Töölön Tilkkupajan järjestämä tulkkutyökurssi sai hyvän vastaanoton ja kurssille ilmottautui peräti kuusi innokasta ompelijaa.

Ensimmäisellä tunnilla opilaat valitsivat kankaat, silittivät ja leikkasivat ne oikean kokoisiksi. Hieman oli ruuhkaa kun oli vain yksi silitysrauta, ja kaksi leikkauspistettä.

Toisella tunnilla osa jo ompeli tilkkutyötä kasaan sillä aikaa kun toiset leikkasivat viimeisimmät palaset tilkkupintaan.

Kolmannella tunnilla 7.10. olisi tarkoitus että tilkkipinta olisi jo valmis ja siihen olisi valittu sopiva (t) kehyskankaat. Tilkkupinta mitataan keskeltä, sekä pituus että leveys ja sen mukaan leikataan oikeanmittaiset suikaleet kehyksiksi. Suikaleet kiinnitetään nuppineuloilla, ommellaan ja lopuksi silitetään.

Kolmannella kerralla olisi tarkoitus puhua myös tikkauksesta ja vanuista. Jos haluaa jättää tilkkupinnan tikattavaksi, on hyvä tuoda mukana myös takakangas, joka on noin 10 cm kauttaaltaan suurempi kuin tilkkupinta. Tarvittaessa sauma ommellaan leveyssuunnassa eli poikittain.

1 kommentti: