7.5.2018

Nimetön vai nimellinen

Kaikki lähipiirissäni tietävät että nimeän töitäni laiskasti ja vielä laiskemmin ompelen niihin nimilappuja taakse. Harmittaa kun en kopioinut erään ystäväni käytäntöä. Ensimmäisen työnsä hän nimesi ykköseksi, toisen kakkoseksi jne. Nyt nimeän työni mielessäni miten milloinkin. Lappuja en kirjoittele edes myymiini töihin. Ehkä pitäisi ainakin nimi ja vuosiluku laittaa.

Näyttelyt ovat tietysti oma lukunsa. Niissä nimilappu on tärkeä jo turvallisuussyistä. En välitä mainitaanko minua tikkaajana vai ei, mutta katalogissa nimeni olisi hyvä mainita. Tikkaus, olipa oma tai toisen tekemä, on tilkkupinnan neljäs pinta ja usein iso osa kokonaisuutta. Kansainvälisissä näyttelyissä tikkaaja mainitaan aina ja usein myös palkitaan erikseen.

Tiedän että tämä voi olla joillekin kynnyskysymys siihen että tikkauttaako minulla työnsä. Yhteisöllisesti ajatellen on kuitenkin reilua kaikkia kohtaan jos toimitaan avoimin kortein ja tekijä / tikkaaja mainitaan ainakin näyttelyissä.

Ja sitten terveiset Nadelweltista Karlruhesta. Näyttely ja myyntialue olivat toki huomattavasti vaatimattomampia kuin Birminghamissa mutta silti on hyvä varata 2 päivää seuraavalla kerralla. Matka meni mukavasti ja pääsin seuraamaan läheltä mitä kaikkea kivaa Sanna Paranko löysi inspiraatioksi tuleville kursseille. Ensimmäiset 2 tuntia kiertelimme erikseen, ehdin käydä koko myyntialueen läpi, Sanna ensimmäiset 1,5 riviä.
2 kommenttia:

  1. Kun jollakin ei ole nimeä, siitä on vaikea puhua. (Tai kirjoittaa.) Kun aloitin blogini, huomasin melko pian, että oli vaikea viitata valmiisiin töihin tyyliin "sininen kukkakassi," kun sinisiä kukkakasseja rupesi olemaan enemmän kuin yksi.

    Tikkauttamiseen sanon, ettei tikkauspalvelun käyttäminen lainkaan vähennä sitä, että tilkkutyö on minun tekemäni. Olenhan käyttänyt toisten suunnittelemia kankaita ja toisinaan myös ommellut toisten suunnittelemia blokkeja. Tikkaus on joka kerta kaunistanut työni!

    Sinun tikkaamasi työt on myös helppo tasoittaa ja kantata, koska niiden reunoissa on suorat tikit. Reunat eivät pullistele samoin kuin silloin, kun jouduin tikkaamaan työni itse.

    VastaaPoista
  2. Ehdottomasti tikkaaja täytyy mainita!!! Se on niin oleellinen osa työtä.

    VastaaPoista