29.5.2018

Siperia opettaa

Olen ollut pitkään tosi ahkera, mutta nyt aivan erityisen. Olen applikoinut 120 kovaa standaari lippua mustalle kankaalle. Pöytästandaari on arvostettu huomionosoitus saajalleen ja ajanoloon näitä voi kerääntyä kirjahyllyn päälle useitakin.

Rakas L keksi myydä Kaleva-lehdelle ajatuksen siitä kuinka hienon seinävaatteen näistä saa. Ja kyllä niistä saikin. Istuin viisi täyttä päivää ja iltaa applikoiden näitä pieniä lippuja. Aloitin ilman sormustinta ja neula upposi todella ikävästi keskisormeen. Kiireesti etsin uuden sormustimen ja muistin Sanna Parangon ohjeen siitä kuinka sormi täytyy opettaa sormustimeen. Ja oppihan TOSI nopeasti. Siperia opettaa. Jollei minulla olisi ollut uutta MAHTAVAA sormustintani, en tiedä mitä sormenpäistäni olisi jäänyt jäljelle.

Sormustin puristetaan sormen ympärille sopivaksi, se pysyy hyvin paikoillaan mutta irtoaa tarvittaessa helposti. SE suojaa myös kynnen alustan ja neula tarttuu siihen myös sivulta hyvin.  Nimittäin nämä liput ovat myös kovia ja välillä neulaa sai työntää voimalla.

Käytin neulana uusia kultaisia neuloja. Aloitin ohuimmalla ja se taittui heti, mutta ei mennyt poikki.  Pääasiassa käytin sitten paksumpaa, mutta kun käteni väsyi tiukkaan neulaan, vaihdoin takaisin siihen ohuimpaa ja työ eteni liukkaasti eikä neula enää taittunut kun osasin varoa.Neuloja on vielä jokunen pakkaus 5 € ja  sormustin  (pieni) maksaa 16 €.

5 kommenttia:

 1. No on tossa ollu ihan hirvee työmäärä! Oot sä sitkee sissi! Ja hyvä kun se sormi oppi sormustimeenkin. Toi on apsoluuttisesti paras malli!

  VastaaPoista
 2. Komea viirikokoelma ja mielenkiintoinen urakka. Huomasin joukosta mm. Yhdyspankin viirin eli pitkään on kerätty. Ennen vanhaan miehet (räätälit + suutarit) osasivat ommella. Kultainen neula vain L:n käteen ja ompelemaan.

  VastaaPoista
 3. No huh, mikä työ tuossa on ollut, mutta hienosti on viirit tallennettu nyt peittoon, upea!

  VastaaPoista
 4. Upea työ Soile! Kuulin tästä A:lta ja oli heti käytävä katsomassa.

  VastaaPoista
 5. Hauska idea! Monta tuttua logoa tuolta bongasin, oi aikoja!

  VastaaPoista