19.3.2020

Flower Garden

Tuntuu kuin olisin tehnyt tätä työtä ikuisuuden.. ja yhtäkkiä se on ohi.

Pitää palata Belgiaan ja naapuriini Lorren luo. Hän teki ystävänsä kanssa Kim McLeanin Loppypop työtä. Tämän Flower Gardenin hän oli jo tehnyt. Ihailin töitä kovasti ja jossain vaiheessa tilasin itselleni tämän mallin.Työn ohjeet / malli on isolla kaavapaperilla josta piirretään mallinne jokaisesta kukasta, lehdestä ja mitä niitä onkaan omalle paperille ja leikataan. Taustakaasta leikataan oikean kokoinen pala + reilu saumanvara. Lisäksi on hyvä joko ommella tai silittää kankaalle keskelle X ja Y akselit.

Tein kukan kerrallaan. Oman aikansa vei valita sopivia kankaita joista sitten leikkasin jokaisen osan ( muista lisätä saumanvara) . Harsin kaikki palat kiinni oikeille paikoilleen  taustakankaaseen. Nyt apuviivat auttavat ja kukka tulee oikein keskelle. Kangasvalinnat kyllä parani loppua kohden.

Nämä valmiit harsitut kukat oli helppo ottaa mukaan matkalle. Kehykset olivatkin sitten oma lukunsa, mutta niinhän se elefanttikin syödään pala kerrallaan.  Annoin itsellen 6 kk aikaa tehdä yksi boordi kerrallaan. Ja siinäkin etenin hiljaa. Tärkeää oli että kukat asettuivat oikeille kohdilleen.

Olen ommellut työn  99 % matkoilla, työ kulki hyvin mukana ja ompelua tuli sopivina annoksina. Needleturn applikoiti vei hieman aikaa opetella ja välillä kaikki työn kiemurat tuntuivat ihan epätoivoiselta. Mutta tein parhaani. Itse asiassa kyllä tämä jokseenkin nopeasti valmistui kunhan vain malttoi ommella ja sormi kesti. Löysin kunnon sormustimen vasta ihan viime metreillä.
Tikkasin tämän freehand tikkauksena melkein kokonaan. Käytin Statler ohjelmaani apuna vain kun tikkasin SID (stitch in a ditch) ja joidenkin kukkien lisätikkauksissa ettei liian suuria osia jäänyt tikkaamattaEn tiedä mitä minä tällä työllä teen. Sanoisin jopa että matka oli aivan ihana ja päämääräkin ihan ok.


4 kommenttia:

 1. Vau! Se on niin kaunis ja niin kiva kuin värien ja kukkien ilotulitus!!! Kaikki on sopusoinnussa keskenään! Ihanaa!

  VastaaPoista
 2. Valtavan työn olet tehnyt ja lopputulos on upea!

  VastaaPoista
 3. Niin kaunis, että olen aivan sanaton.

  VastaaPoista
 4. Aivan mahtava työ, niin upea! Kyllä tässä on ollut tekemistä. Sopisi seinälle hyvin.

  VastaaPoista