8.3.2020

Joululahjaksi tilkkutyökurssi

Hyvissä ajoin ennen joulua minulta ostettiin joululahjaksi tilkkutyökurssi. Oppilaasta en tiennyt mitään muuta kuin että opetus olisi englanniksi. Ja kuinka ollakaan joululahjatoiveen oli esittänyt amerikkalainen nuori mies joka työskentelee täällä Helsingissä.Hänellä oli kaikki tarvittavat työkalut, jopa ompelukone, mutta sitä hän ei olut koskaan käyttänyt. Ja hän halusi oppia tekemään tilkkupeiton.

En juurikaan valmistautunut ensimmäiselle tunnille, sillä olen pitänyt näitä kursseja paljon silloin kun minulla oli vielä pieni katutason liikkeeni.

Valitsin vaihtoehdoiksi kolme mallia, sillä en yhtään tiennyt paljonko hän osaa ja mikä on hänen innostuksen aste. Hän valitsi melko haastavan työn ensimmäiseksi työkseen. Pyöröleikkuria ja viivainta hän osasi heti käyttää.

Teimme yhden kokonaisen tähden joten hän näki 4 kertaa kuinka yksi blokki leikataan ommellaan ja silitetään.  Malli on Missouri Star Quilt Companin Ribbon Star Quilt.Nyt odottelen koska tähdet ovat valmiita ja milloin on seuraavan vaiheen vuoro.

2 kommenttia: