25.5.2011

Pandoran laatikko

Tänään totetutin pitkäaikaisen haaveeni ja ostin ensimmäisen ryijyn, siis pohjan ja langat ja mitä kaikkea se sitten tarviikaan. Ostin sen Suomen Käsityön Ystävien myymälästä. AAAh siellä oli niin  paljon kaunista käsityötarviketta. Täytyi ihan taistella, etten samalla ostanut tyynynpäällisiä tai liinoja kirjottaviksi.

En valinnut helponta ryijyä vaan sellaisen, jonka ehdottomasti HALUAN seinälleni. En malta odottaa, että pääsen tosissani tekemään sitä. Ajan viikonlopuksi tätini luokse, hän on luvannut opettaa minulle niksit ja auttaa alkuun. Oma äitini ei tehnyt ryijyjä, vaikka sitten kyllä kaikkea muuta käsityön saralla.

Tämän nykyryijyn on suunnitellut Sirkka Könönen vuonna 1994 ja sen nimi on Tähtipolku.

http://sky.workspace2.smilehouse.com/PublishedService?file=page&pageID=3&action=view&groupID=347&pagenr=6

Kaikki oli pakattu kauniisti laatikkoon ja myönnän, että jännitti kun avasin sen. Sisältä paljastui valtava määrä mm kauniita lankoja.Ja erilaisia malleja ja karttoja.Tämä näyttää ihan cobolt-koodaukselta.Huomenna näytän mitä olen saanut mekko-rintamalla aikaiseksi.

Ompelemisiin !

3 kommenttia:

  1. Nyt pitää sanoa Vauv!!! Oletpa ottanut urakan tehtäväksi ja kun valmiiksi saat olet onnellinen. Siitä tulee hieno ryijy. Terv. Lea P.

    VastaaPoista
  2. Apua! Tuossahan on sadan vuoden homma. Tosin en ole ikinä ite tehnyt, mutta uskoisin sen tekemisen olevan yhtä hidasta kuin pitsinnypläys. Tuota ja monia muita Könösen ryijyjä olen katsellut ihaillen, mutta eihän minun k'rsivällisyydellä syntyisi kolmea riviä enempää. Tsemppiä työhön! Ihania pussukoita olet tehnyt.

    VastaaPoista
  3. Aivan upea! En tiedä osaanko edes kuvitella työmäärää, mutta se lienee täysin sivuseikka. Ihailen myös aikomustasi käydä tätisi luona opissa. Näinhän sukupolvesta toiseen ovat siirtyneet kaikki taidot, paitsi että tapa taisi kuolla lähes sukupuuttoon juuri oman sukupolveni ja edeltävän välillä. ;-) Iloa ja intoa tähän projektiin! Pistäydyn aina iltalenkillä katsomassa. T. Marke

    VastaaPoista