6.6.2011

Tulee komiaa

Ryijyopissa on käyty ja innostus on edelleen suunnaton. Komiat 11 % on valmiina!!! Tarkoittaa 11 valmista riviä, 88 tekemättä.

Tässä näkyy hieman miltä tekeminen näyttää, lankapusseja ja suunnaton ohje. Myös neuloja tarvitaan paljon, jotta langat olisivat heti valmiita ompeluun. Hyvä valo on ehdoton, vaikka näin kesäisin päivänvalolla selviääkin pitkälle (yöhön).

I have been taught how to make the Ryijy and I'm more enthusiastic than ever. I have now finished 11%! This means there are 11 finished rows and 88 more to go.

Here you can see what it looks like to make, there are bags of yarn and an enormous sheets of instructions.
 Tässä kuvassa näkyy jo selvästi tähti.

In this picture you can clearly see a star.
On myös erittäin jännää seurata miten kuvio lähtee kehittymään.

It's so exciting to see how a pattern starts to form.
Amerikan malliin


Pariisissa ollessani tilasimme tyttäreni kanssa kaavoja US:sta ja viime viikolla ne tipahtivat postilaatikkoon.  Löysimme hauskoja vintage-malleja 50-luvulta. Kiva, että on mistä valita, kun iskee uusi inspiraatio. No kankaista ei kyllä ole vielä tietoakaan. Ehkä täytyy tehdä uusi matka Pariisiin tai sitten tilata nekin netistä.

While I was with my daughter we ordered sewing patterns from America and they arrived just last week. We found nice vintage dresses from the 50's. It's fun to have some choice when inspiration hits. Although we have no fabrics yet. 

Kun tein tämän ryijymatkan tätini luo, hain myös vanhan mallinukkeni uuteen käyttöön. Nukke oli hyvin pysynyt vanhassa kuosissaan, mutta minä olin laajentunut kummallisesti, onneksi nipukoista saa nukellekin uudet ympärysmitat.

When I visited my aunt who taught me how to make the ryijy, I also got my old mannequin back.


2 kommenttia:

  1. 11 riviä 88:sta on 12.5% ;)
    Mutta hieno on!!

    VastaaPoista
  2. No ni.. ja tietenki en lukenut koko blogia ja olit ihan oikeessa, siinä kun on 99 riviä niin tietenki 11% (mutta tarkemmin sanottuna 11.111111%.)

    VastaaPoista