26.9.2012

Väriloistoa

Ihan parasta tässä tikkauspalvelussa on se,  että saa nähdä kauniita tilkkutöitä ja suunnitella niille sopiva tilkkausmalli ja - lanka. Nyt tikkasi värikylläisen tilkkutyön ja keltaisen ja oranssin ystävänä tämä oli kyllä niin miun maun mukkaan tehty. Kankaat olivat melko vahvoja Marimekon kankaita, mutta Pitkä Armi ei ollut moksiskaan niistä.

Itselläni on vielä yksi oma SUURI työ tikkaamatta; strategiset mitat 2,74 * 2,56 cm. Kankaat ovat vuosisadanvaihteesta uustuotantoa Pink and Chocolate. Ja malli yhtäaikaa helppo ja haasteellinen. Mutta miksi en osannut painaa jarrua missään tekovaiheessa! Nyt olen kuitenkin päättänyt tikata tämän jättimäisen tilkkutyön. Voin myös leikata sen vaakasuorassa kahtia ja lisätä vain boordit molemmin puolin, kangasta on jäljellä. Peitot olisivat silloinkin hyvän kokosia noin metrin levyiseen sänkyyn.


Tekopuuskassa tein Nerolle peiton, enkä tyytynyt yhteen vaan tein neljä, kun kerran aloin.
En ole pitkään aikaan tehnyt pussukoita ja nyt päätin kokeilla niiden tekoa  Tilkunviilaajan tyyliin, siis mahdollisimmman pienistä palasista kooten. Se oli niin rentouttavaa ja hauskaa. Sain tehtyä yhden kunnes siirryin isompaan kankaaseen, jo valmiiksi tikattuun.  Niistäkin tuli ihan söpöjä.Seuraava suuri myyntiponnisteluni tulee olemaan näyteikkunan pesu : D Sen verran on likainen.


6 kommenttia:

 1. Voi mitä värienergiaa ja ihanan näköistä tilkkupintaa, ah!

  VastaaPoista
 2. Onpa hehkuvaa väri-iloa. Samoin sinun tähtipeittosi on ihan mansikkaa ja suklaata. Koirallakin on valinnanvaraa ja pussukat söpöjä. Nukutko koskaan, kun aina vain aherrat?

  VastaaPoista
 3. thinking of you as Lorre and I are going to do a little fabric shopping tomorrow
  wish you were coming too!
  hope all is well, love seeing all your quilting , just beautiful I just may have to send you a quilt to quilt for me!
  Kathie

  VastaaPoista
 4. Tilkkupussukasta tuli todella söpö! Yhdestä kankaastakin tehdyt ovat tietysti kivoja. Minä teen tilkuista, kun niitä on saatavilla, mutta onhan tilkkupussukan tekeminen aina tosi hidasta.

  Hieno oranssi peite, kenen mahtaa olla? Ja mitä tykkäsi Nero peitoistaan? Kuva ois kiva.

  VastaaPoista
 5. Voi, miten ahkera olet ollut! Kauniita töitä kaikki, peiton värit ovat upeat!

  VastaaPoista