26.10.2012

Aika hutakkaa

Tätä viikkoa ovat leimanneet vaaleanpunaiset tilkkutyöt, mutta on mukana ollut yksi sinivoittoinenkin työ. Kaikki tosi kauniita.

Tässä ensin Aira Kauppalan kaksi työtä. Vaaleanpunaisessa tilkkupinnassa kipittävät lampaat ja vanuna on tietysti lampaanvillavanu, joka on osottautunut keveäksi ja helposti tikattavaksi. Jälki on tasaista ja peitto ihanan kevyt. Oikeasti peitossa ei ole tippaakaan keltaista, mutta ilmeisesti työvaloni antaa tämän omituisen sävyn valokuvilleni. Siniseen valitsimme puuvillavanun. Siitäkin tuli suloinen.

Lisäksi sain  tikattavaksi varsinaisen haastetyön, jota oltiin tikattu jo ompelukoneella ja jatkettu käsintikkauksella. Heti aluksi totesimme, ettei kannata lisätä longarm tikkausta ennekuin muut tikkauset on purettu. Onneksi ompelukonetikkauksessa langankireys ei ollut ihan kohdallaan, joten sain purettua kaikki tikkauset helposti. Lisäksi vaihdoimme liian paksun vanun villavanuun. Ja kyllä kannatti! Langan valitsimme punaisten blokkien värityksen mukaan.

( Jos vanu on liian paksua, työntää ompelujalka kangasta edellään ja ompelutulos ei ehkä ole toivottu)

Kolmannen punaisen peiton omistajalta en muistanut kysyä lupaa julkaista kuvaa.

Ja jälleen yksi pari sukkia valmiina : D


7 kommenttia:

 1. Upeita peittoja ja tikkauksia. Tykkäsin kovasti sinisestä peitosta. Sinä näet työssäsi paljon kauniita tilkkupintoja, ehkä joskus myös vähän haasteellisiakin.

  VastaaPoista
 2. Kauniita peittoja ja upeat tikkaukset. Etkö sinä neulonut noita sukkia killassa ja nyt jo valmiit!

  VastaaPoista
 3. Onpa taas ihania! Mukavaa, että saat luvan julkaista kuvia asiakkaittesi töistä, näin me muutkin pääsemme niistä nauttimaan.

  VastaaPoista
 4. On se vaan hienoa, että täydennät kaikki kauniit peitot ihanilla tikkauksilla.

  VastaaPoista
 5. Haastetyö näyttää tutulta: voisin vannoa, että yksi oppilaistani puuhaili viime keväänä noiden blokkien parissa :) Tilkkumaailma on pieni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa Hannele, olen oppilaasi ja iloinen että löysin tämän palvelutiedon sivuiltasi. Punaiset reunat vielä ja peitto on valmis!

   Poista
 6. Kauniita tikkauksia ja upeita tilkkupeittoja. Onni suosi Sinua arvonnassa.

  VastaaPoista