25.11.2012

Omia ja muiden töitä

Edellisessä postauksessani raotin epäinhimillisen vähän tulevaa tilkkutyötäni. Tässä seuraa sille jatkoa. Tarkoitus on tehdä siis parisängynpeitto noin 2,40cm *2,20cm.

Näitä pieniä paloja tarvitsen reilut 220 kpl. Kun yhden illan aikana ompelin yhtä soittoa yli neljä tuntia, sain tehtyä 27 kpl. Kaikkiaan minulla on valmiina 126 palasta.

Lisäksi olen tikannut joitakin erittäin kauniita peittoja. Tässä kiltaystäväni peitto, joka oli jo ihan tikkauksia ja kanttinauhaa myöten valmis. Koska kotiompelukoneella tehty tikkaus ei onnistunut toivotusti, purkasi hän kaiken  ja niin hän toi työn minulle. Long arm-tikkauksen jälkeen lopputulos oli mykistävän kaunis.  Vanuna käytimme villaa, joka antaa pehmeän muodon tikkaukselle ja on samalla myös kevyt ja lämmin.
Lisäksi tikkasin tilkkupeiton, johon oli lisätty valokuvia perheen yhteiseltä matkalta. Todella hauska joululahja ! Kuvia minulle ei tietenkään ole siitä.

Tilkunviilaajan pidimme ompeluseurat, ja kuinka ollakaan hän sai tehtyä pienimmistä tilkuistani 6 isoa pussukkapintaa. Tosin hän heitti yhden tilkun 1'' roskiin, oli kuulemma liian pieni. Nauroikin vielä.


Herkullisia eikö totta !

Ja sitten on vielä sen hamekankaan puolikas, hohhoijakkaa. Ja toiset yrittää vielä lisätä paineita ! Se on hyvin säilynyt noin 10 vuotta, ehkä jopa 15, mutta yhtä hyvin 20 vuotta. Voisin luovuttaa ja viedä sen ompelijalle, mutta en kehtaa kun tuli luvattua tehdä se haastetyönä.


4 kommenttia:

 1. Mielenkiintoista mitä noista paloista tulee, jotain kaunista luulen!
  Todella kaunis peitto, ihanan rauhallinen ja pehmoisen tuntuinen!

  VastaaPoista
 2. "Kateelisena" täällä ihmettelen aikaansaannoksianne:) Nyt tuntuu itsella olevan aika kun ei saa mitään aikaiseksi ompelurintamalla:(

  VastaaPoista
 3. Vaaleassa peitossa on kauniit tikkaukset. Peitto on muutenkin kaunis väritykseltään.

  VastaaPoista
 4. Tulipa M-n peitosta kaunis, olen nähnyt se viime talvena tekovaiheessa.
  Itselläsi on valmistumassa varsinainen tilkkupalapeitto, jännä nähdä se valmiina.
  Toimistopäällikölle terveisiä!

  VastaaPoista