7.11.2012

Värisilmä... mikä se on

Kun Beryl Cadman Irlannista tuli asentamaan konettani, esittelin hänelle tietysti omat kangasaarteeni. Hän sanoi heti, että jaahas, minulta puuttuu  xxx ja zzz värit  kokonaan. Luulin omaavani lähes täydellisen kangasvaraston. Mutta ei, en omannut silloin enkä nyt. Jotain puuttuu kokonaa. Värikartalla ne osuvat luultavasti juuri sokeaan pisteeseen.

Päivi Lipponen toi jälleen kolme tilkkupintaa tikattavaksi. Tilkkumalli on täydellisen yksinkertainen, neliöitä ja reunoja. Ja miten hauskat värit ! Ikävä kyllä kamerani ei tee niille oikeutta. Voisi melkein sanoa että pinkki, kerma ja ruskea hyväilevät toisiaan.

Vanuna tietysti villaa ja tikkauskuviona lintuja.

Lupasin tehdä myös kanttinauhan ja kiinnittää sen paikoilleen, jos Päivi tuo kankaan. Kokeilin omasta varastostani, löytyisikö mitään sopivaa nauhaksi. Ei kertakaikkkiaan mitään sopivaa löytynyt.  Kangasvarastostani puuttuu täysin mm kaffe latte sävyt.

Kun Päivi toi tänään iltapäivällä kanttinauhakankaan, värivalinta oli täydellinen ja sopi prikulleen peittoon. Miten ihmeessä kanttin värin voi valita summissa, vai onko olemassa absoluuttista nuottikorvaa vastaava värisilmä, värimuisti.  

7 kommenttia:

 1. Täydellinen kangasvarasto ei ole hyvä tavoite. Mutta kaunis ja harmooninen peitto on hyvä tavoite. Eri ihmiset tykkäävät eri väreistä. On aivan turhaa kerätä sellaisia kankaita, joiden väreistä ei itse tykkä ja joita ei koskaan tulisi käyttämään. Tuon peiton tekijällä näyttää olevan todella hyvä värisilmä.

  VastaaPoista
 2. Täydellisen samaa mieltä Kvilttaajan kanssa, nyt kangasvaraston kimppuun ja ne kamalat kankaat pääsevät muuttamaan jonnekin muualle.

  VastaaPoista
 3. Aivan ihana tuo peitto:)
  En kyllä itsekään hankkisi kankaita joiden värimaailmasta en tykkää:)

  VastaaPoista
 4. Tässä värimaailmassa on useampi puoli. Ensinnäkin, ohitanko tietyt tarpeelliset värit vain sen takia, etten edes huomaa niitä vaan katselen ja ostelen aina samoja ihania mm. punaisia kankaita. Missä ovat kaikki neutraalit blenderit.

  Toiseksi, tilkkupinta tarvitsee erilaisia ja eri kokoisia kuoseja ja värimaailmaltaana voimakkaampia ja heikompia sävyjä ja niiden väliltä. Onko kaikki kankaani katseenvangitsija-heräteostoksia, vai taiten hankittuja.

  Sitten on vielä se, että ostanko vain puhtaita tai murrettuja värejä ja voiko niitä yhdistellä. Kun tätä sekamelskaa alkaa yhdistellä pidän mielessäni kaksi asiaa: kaikki kankaat sopivat toisiinsa ja mitä rumempi kangas sen pienemmäksi se pitää leikata :D

  VastaaPoista
 5. Kauniit, hempeät värit tuossa peitossa.

  VastaaPoista
 6. Peitto on kaunis ja harmoninen väritykseltään. Tuon viimeisen lauseen muistan aina: mitä rumempi kangas, sen pienemmäksi se pitää leikata! Älyttömän hyvä neuvo ja varmasti täysin oikein.

  VastaaPoista
 7. Kauniit värit peitossa. Laitan sen sinun kirjasi ensiviikolla postiin..

  VastaaPoista