1.2.2013

Eteenpäin! sanoi mummo..

Askarretta riittää. Mutta kuten eräs toinen sanoi *Konstit on monet... *

Ja tässä esittelen niistä yhden.

Tarkoitukseni on siis aplikoida pieniä sieviä ympyröitä renkaiden keskelle. Kaikkein vaikeinta oli valita sopiva kangas. Mutta sitten kun se löyty, se olikin täydellinen.Mutta ensin välineet ja tekotapa:


Vasemmanpuoleinen on lahjaksi saamani harppi, joka leikkaa kankaasta täydellisen ympyrän. Mahtava apuväline. Oikeanpuoleiset rinkulat olivat myös kerrassan hyödyllisiä. Käytin niitä nyt ensimmäisen kerran ja annan niille arvosanan 10+  (thanks Lorre and Kathy)

Ensin valitsin sopivan kokoisen rinkulan, ovat kuvassa oikealla reunalla. Sen jälkeen harpilla pyöräyttelin valitsemastani kankaasta oikean kokoisia ympyröitä, = rinkula + saumanvara.

Foliosta leikkasin epämääräisiä neliön ja ympyrän yhdistelmiä ja aloin valmistaa aplikointivalmiita kukkasia.


Laitoin folion alimmaisimmaksi, sen päälle kangas nurinpäin ja päälle rinkula. Taittelin folion huolella rinkulan ympärille varoen jättämästä nurkkia. Silitin pakkauksen kuumalla silitysraudalla, jäähdytin ja avasin.  Täydellisiä kukkasia valmiina aplikoitavaksi. 61 kukan puutarha odottaa ompelijaa.Nero lähettaa kaikille faneille terkkuja.
Peiton värit ovat aika kohdallaan.

8 kommenttia:

 1. Ihanan värikäs peitto valmistumassa! Onhan se Nerolle...?

  VastaaPoista
 2. Onpa mahtava konsti saada ympyrät aikaan. Perinteisillä metodeilla tekisit niitä vielä ensi joulunakin. Ompeleminen tosin taitaa olla aikaa vievää. Kauniit värit peitossa. Hieno tulee.

  VastaaPoista
 3. Vau, mikä konsti! Ja kukkaset on just sitä, mitä noiden ympyröiden keskellä pitääkin olla. Yritin tiirata kuvasta, mitä materiaalia nuo rinkulat on, mutta en oikein saanut selvää. Mukavaa viikonloppua

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otan selvaa, ehkä lukee säilytyspussissa. Veikkaisin että jotain siliconia.

   Poista
 4. Mahtava juttu, mistäkö noita voisi hankkia? Kyllä ihmismieli keksii vaikka mitä rakkaan harrastuksensa puitteissa.

  VastaaPoista
 5. Harppi on ilmeisesti ostettu Saksasta. On kätevää kun ympyröitä ei tarvitse itse suunnitella ja leikellä, mutta saman asian toitaa pahviset ympyrät. Ostin rinkulat USA :sta. Folio on ihan keittiöstä lainattua.

  VastaaPoista
 6. Harppi ja rinkulat täytyy hankkia, mutta se folio? Minulla taitaa olla toinen menetelmä, lähetän sinulle pienen palan sitten joskus kun saan lahjasi valmiiksi...

  VastaaPoista
 7. great quilt looks wonderful!!!!
  aren't those circles wonderful...
  I love the idea of appliquing them in the centers, great fabric choice
  Kathie

  VastaaPoista