12.6.2012

Ensimmäisen päivän satoa

Monta aamiaista olen syönyt ravintolassa, mutta tämä kyllä oli niista kaikkein huonoin. Onneksi kahvin oli kunnollista ja mehukin hyvää, mutta sitten loppu olikin kylmää munakokkelia. Mutta sekä lounas että illallinen olivatkin sitten tosi hyviä ja isoja.

No se siitä. Päivään mahtui 3 eri jaksoa, ja jo ensimmäisellä tunnilla 15 minuutin jälkeen kaikki oli uutta asiaa. Minun kohdalla oppiminen on sitä, että opin mitä kaikkea Long arm tikkauskoneella voi tehdä, ei niinkään, että pystyisin yhdellä istumalla oppimaan miten se tehdään. Tätä varten on muistiinpanot ja lisäksi ostin manuaalin, jossa on 480 värisivu molemmin puolin printattuna.

Hieman se on ärsyttänyt, että jotku opettajat kokevat tunnin omaksi esiintymis esraadiksi, jossa hauskuttavat oppilaitaan ja puhuvat pehmeitä, ei asiaa.

Opin kuinka tikataan reunuksia tilkkupeittoihin ja kuinka käteviä p2p ( point to point) mallit ovat. En malta odottaa, että pääsen kokeilemaan niitä.

Lisäksi täällä on aivan valtavn kaunis näyttely. Maan parhaat tikkaajat ova tuoneet parhaat työnsä tänne. Ihan mielettömän hienoja töitä. Otan kuvia kaikesta!

Päivän kohokohta oli se kun istuin illallisella rouva ja herra Paul Statlerin kanssa samassa pöydässä. Herra Statler neuvoi minua ongelmassani ylälangan kireyden kanssa. Kävimme läpi ylälangan pujotuksen. Kun minulla ylälanka on kiristetty niin kireälle kuin vain voi, tällä koneella en voinut enää vetää lankaa pujotusten läpi, kun kireys oli yhtä tiukka. Näyttää erittäin vahvasti siltä että oma ylälangan kiristäjä on rikki. Onneksi voin ostaa täältä varaosan.

4 kommenttia:

 1. Illallinen Paul Stitcherin kanssa - sama kuin jos olisin itse istunut.... Paul McCartneyn vieressä? Wow. Jos päätä särkee, kokeile vaikka Margharitaa!
  -L.

  VastaaPoista
 2. HUH, mikä tahti! Minua hengästyttää jo pelkkä postauksiesi lukeminen, mikä tietotulva. Nyt vaan pää kylmänä lisää oppimaan, jos jotakin unohtuu tai jää epäselväksi, niin ainahan voi tehdä uuden reissun ;)

  Nauti matkastasi!

  Tiina

  VastaaPoista
 3. Tule pian takaisin, että voit tikata minun peitteisiini p2p-mallin! Mikä se sitten lieneekin!

  VastaaPoista
 4. Wau, mikä vauhti sinulla on! Mutta toisaalta olethan työmatkalla etkä lomalla ;-) -R

  VastaaPoista