19.6.2012

Kiitos ja ylistys

Vihdoin ja viimein minulla on työkalut kontroloidan langankireyksiä. Sugar Confrensissa tapasin Herra Paul Statler ja kirjaimellisesti itkin hänelle ongelmastani ylä- ja alalangan kanssa. Ja niinhän se menee, että kun luulin, että minun alalanka on liian kireä, ongelma olikin liian löysä ylälanka. Nyrkkisääntönä voi sanoa, että kankaan alapuolella olevaan ongelmaan on syypää ylälanka ja myös toisinpäin.

Herra Statler antoi minulle varaosat ja kun vaihdoin ne Pitkään-Armiin niin johan alkoi tulla kunnollista jälkeä.

Pääsin myös jo kokeilemaan uusi oppeja. Kun tikkasin nuken peittoa, olin valinnut pupukuvion, jossa oli 4 pupua. Vierekkäin mahtui vain 1,5 x kuvio. Jouduin siis postamaan toisesta kuviosta 2 pupua. Jee, osasin tehdä sen tuosta vaan. Ei tullut ruuhkaa pupuista peitolle.

Haluan myös esitellä joitain ihania tilkkupeittoja, joita oli Sugar Conferenssin näyttelyssä. Näytteillä oli konetikkauksen mestaritöitä, ainakin omasta mielestäni. Tämä työ oli mieleiseni. Tikkausjälki voisi olla vapaata konetikkausta, mutta ihan yhtä hyvin tehty valmista mallia käyttäen. Olen hyvin pahoillani, etten kirjoittanut muistiin tekijää, mutta työ ei siis missään nimessä ole minun tekemä. Muistaakseni työssä oli käytetty itsevärjättyjä kankaita ja se esitti 7 puulajia. Henkeäsalpaavan kaunis työ.
6 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen työ. Ensin on tikattu ja sitten applikoitu. Tikkaus ihan selvästi jää applikoinnin alle ja applikointi on kohollaan. Nähdään huomenna.

  VastaaPoista
 2. Upea työ. Ihan aidon näköisiä lehtiä ja kauniit tikkaukset.

  VastaaPoista
 3. Todellakin henki salpautuu... ja mitkä värit!

  VastaaPoista
 4. Kuvassa oleva työ on todella upea minunkin mielestäni:)

  VastaaPoista
 5. Olen edelleenkin sitä mieltä, että tikkaus on tehty ensin ja applikaatio lisätty päälle. Varsinkin varsien kohdalla näkee, että tikkauskuvio jatkuu sen toiselle puolelle. Se ei vähennä työn arvoa, applikointi on tehty hienosti hienoista kankaista. Minusta tekniikka on vaan raikas uusi idea.

  VastaaPoista