10.6.2012

Ei niin pahaa, ettei jotain hyvääkin

Eilistä päivää kuvaa hyvin sana päänsärky. Kärsin todella harvoin siitä, mutta ilmeisesti eiliselle päivälle kumuloitui kaikki muutokset, aikaero, nukkuminen, syöminen ja join ehkä liian vähän. Enkä voi väheksyä sitä, että kaikki tieto tulee päähäni englanniksi ja pieni prosessori-raukka päässäni työstää sitä koko ajan suomeksi ja yrittää ymmärtää, oppia ja muistaa.

Tästä huolimatta eilinen päivä oli menestys. Asia, josta nyt kerron oli myös Lorrelle uusi ja hänellä on ollut tämä tietokoneohjelma vasta noin vuoden. Tämänkin tietokoneohjelman on suunnitellut tikkausammattilaisen aviopuoliso, joka kyllästyi vaimonsa valituseen siitä kuinka tuhansien mallien hallinta on mahdotonta. Myös Statler Stitcher- ohjelman on suunnitellut tilkkuilijan aviopuoliso, joka sääli alati vapaata käsintikkausta tekevää vaimoaan. : D


Ostin siis verkosta lap topilleni PVM (Pattern Viewer and Manager) ohjelman, joka järjestää kaikki tikkausmallini antamieni tunnisteiden mukaan. Tunnisteita voi olla erilaisia, kukka, kiemura, eläin, lehti, kiva, hassu, sekalaista, raami, kulma, reunus...... Tällä hetkellä käytän on noin 40 tunnistetta. Seuraava työ onkin sitten antaa kaikille malleilleni tunnisteet. Ja tunnisteita voi olla useita samalle mallille.

Kuulostaa varmasti hauskalta, mutta joka kuvion kohdalla täytyy miettiä mitä kaikkea se on. Jaksoin tehdä tätä melkein sadalle mallille.

Mutta ei tässä kaikki. Kun lataan läppärilleni vielä Creative Studio ohjelman ( Gammill long arm -ohjelma) voin suunnitella sillä tilkkutöiden tikkausmallit etukäteen. Sitten vain siirrän sen muistitikulla tikkaustietokoneelle. Eikö ole aivan mahtavaa!

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa hienolta. Sillä aikaa, kun kone tikkaa yhtä työtä, voit siis valmistella seuraavan työn tikkauksen kulkua läppärillä. Onko tuo Creative Studio se, millä voi suunnitella ihkauusia tikkausmalleja? Jos on, niin palan halusta päästä katsomaan sitä. Koeta jaksaa imeä kaikki tiedonmurusetkin.

    VastaaPoista
  2. No ei ihme että päätä kivistää kun kaksinkertaisesti saat tankata tietoa omalle kompuutterillesi. Kokemuksena reissusi on varmasti antoisa ja saat varmasti ihan uusia ahaa-elämyksiäkin. Jännä nähdä mitä tuot tullessasi omaan pajaasi.

    VastaaPoista