17.10.2011

Nuken peitto

Kiltamme Syyrinki on haasetteu tekemään nuken ja lasten peittoja keväällä pidettävään näyttelyyn, jonka nimi on sopivasti Lapsettaa.

Pieniä peittoja on vaihteeksi mukava tehdä. Ensimmäinen ehdolle tekemäni työ on pikkuinen nuken peitto, Nukuttaa. Se koko on n 29 cm x 41cm. Ehkä sen alle mahtuu pikkuinen nukke.


Tekniikka oli todella simppeli. Taittelin ensin talouspaperia, jotta sain selville, kuinka isosta neliöstä lähden liikkeelle. Lopullinen koko oli sitten neljäsosa alkuperäisestä koosta. Jotta täkistä tuli muhkeampi, laitoin ensimmäisen taittelun jälkeen vanua neliön pohjalle ja vasta sen jälkeen taittelin lopulliseen kokoon. Tässä vaiheessa ompelin neliön kiinni.

It's fun to make small quilts for a change! The first quilt I made for our quild, Syyrinki, is a little throw for a doll, and it is called "Nukuttaa" which means "being sleepy." It's 29 x 41 cm. Perhaps a little doll could fit under it.

The technique was incredibly simple. First I made a mock up square from paper towel to see how big they should be. The final size for the square was about a quarter of the original. In order to make the quilt bigger, I put padding inside the square before folding and sewing it.


Kun kaikki neliöt olivat valmiina aloin miettiä mikä olisi sopiva keskuväri ja miten sen toteutan. Päädyin hempeän hentoon vaaleanpunaiseen neliöön. Ei järin mielikuvituksellinen, mutta muutakaan en keksinyt.

When I was finished with all the squares, I started to wonder what would be a fitting color for the smaller square pieces on the top. I decided to go with a delicate pink square. Not very adventurous, but I couldn't come up with anything else.
Yleensä tilkkupintaa tekee aika nopeasti, mutta tämä oli hidas, koska koko toteutus tehtiin käsin- ompelemalla. Mutta toisaalta, tätä ei tarvinnut enää erikseen tikata, jos se nyt yhtään lohduttaa.

 Joo, yhdestä neliöstä puuttuukin keskiö, onneksi se on tallella.

Usually making this kind of work is relatively fast but this was very slow because it was all sewn by hand. On the other hand it doesn't have quilted. 

4 kommenttia:

 1. Kiva peitto! Hauska tekniikka! Odotan kovasti, että näen peiton "elävänä".

  VastaaPoista
 2. oh my goodness! how cute!!!

  thanks for linking up to finish it up Friday!

  VastaaPoista
 3. It's a fantastic method, I've never seen this technique before.

  VastaaPoista
 4. I love this quilt! I have never seen this style before. I think I will have to give it a try soon.

  VastaaPoista