20.10.2011

Nurmilintu

Tämä peitto kuuluu Helsingin Tilkkukilta Syyringin järjestämään Lapsettaa näyttelyyn, jos se sinne hyväksytään. Suuri vaara on myös, että annan tämän lahjaksi jo ennen sitä.


Tämän tilkkupinnan innoittajana on ollut Dare to be square quilting, jolla on aivan huimia tilkkutöitä. Itse uskallan vasta tekstityksessä kokeilemaan neliöitä. Tyttäreni suunnitteli kirjaimet, joten sen mukaan oli helppo edetä.

Teen siis lapsen, vauvan peittoa ja mielessäni soi vanha lasten laulu Nuku Nuku Nurmilintu, jota varmaan jo minun äiti lauloi minulle ja minä puolestani lapsilleni. Halusin silti  uuden modernin lookin tilkkupintaan. Ongelmana oli se että värssy Nuku, nuku nurmi lintu on jokseenkin pitkä, ja yksi kirjain on koostuu noin 4 x 4 neliöistä. Yhden neliön koko on 2 inch. Värssy on jaettu 4:lle riville. Mutta muuten kirjainten teko oli varsin hauskaa.


This quilt was made to be a part of the Helsingin Tilkkukilta Syyrinki's exhibition Lapsettaa (- childish, to feel like a child). The biggest danger is that I'll give it away as a present before the exhibition!

This quilt was inspired by a quilt made by Dare to be square quilting. They have incredible quilts!

This is a throw for a child or a baby, and it's subject is an old finnish folk song, a lullaby, that my mother sang to me and I sang to my children. The text means something like "Sleep, sleep, little bird." Even with such an old subject, I wanted a new, modern look for the quilt.
Kun neliöitä jäi liikaa, halusin kokeilla miltä Crazy Mom Quilts:n  sivulla näkemäni tähdet näyttäisivät. Ja ne näytti syötävän hyvilta. Laitan siis niitäkin tilkkupintaan.


After making the text there was still some space left, so I wanted to see how stars that I saw on Crazy Mom Quilts would look like. And they looked gorgeous.


Tilkkupinnan kokoaminen sujui ongelmitta. Ainoa asia johon jouduin hieman enemmän kiinnittämään huomiota oli se että teksi kulki suunnilleen keskellä. Kulmat ovat mulle kysymysmerkki. Viikaan nurkan ja ompelen päältä. Tässä osoitus siitä.
 Muuten tilkkupinta on valmis, vain tikkaus puuttuu.

4 kommenttia:

 1. Aivan mahtava peitto. Odotan näkeväni sen ensi viikon kokouksessa. Ihanaa, kun tämä aihe inspiroi.

  VastaaPoista
 2. Söpö! Hillitty. Minäkin odotan ensi viikon kiltailtaa, että näen tämän elävänä. Kylläpä olet tuottoisalla tuulella!

  VastaaPoista
 3. Tämä on niin söpö! Rakastan mitered kulmat! (I hope google translator made this say "This is so cute! I love the mitered corners!)

  VastaaPoista
 4. I love it! So fun learning about this Finnish folk song, too. I'll have to ask my husband's (Finnish) grandma if she knows it. I'll bet it is beautiful!

  VastaaPoista