19.3.2013

Kaunotar

Tämän tilkkupeiton tikkaus oli aikamoinen työvoitto. Aluksi valitsimme langan, joka kertakaikkiaan ei toiminut. Vaikka lanka tuntui käsissä aivan yhtä vahvalta kuin muutkin vastaavat langat, se ei tykännyt tikkauksesta. Aina 7 cm:n jälkeen lanka katkesi.  Siirrän koko lankapuolan ö-hyllyyn ja teippaan isolla kylkeen * ÄLÄ EDES YRITÄ*.

Lisähaastetta tuli hexagon-kulmista. Vakiona niiden kohdalla lanka katkesi, jos kone tikkasi paksuimmalta kohdalta. Tämä johtuu siitä, että tikkauskone liikkuu ommellessan. Siksi tikattavaa kangasta ei varsinaisesti *pingoiteta* vaan kangas vanuineen ja takakankaineen lepää rentona tikattaessa. Jos tilkkutyö on liian tiukasti viritetty koneeseen, lanka katkeilee. Sama voi tapahtua, jos ommeltava kohta on liian paksu.

Valkoinen lanka toimi hyvin (paitsi näissä hexagon-kulmissa) ja tikkauskuvio tuli kauniin hienostuneesti esille. Valkoisella takakankaalla tikkaus näyttää myös hyvin kauniilta. Vanuna käytimme villaa, joka keltaisuus hieman taittaa muuten kikavalkoista kangasta. Lämpöisyys voitti.

7 kommenttia:

 1. Hienot tikkaukset. Tykkään myös siitä, miten tilkkupinnan tummimmat osat kuultavat taustakankaaseen, se näyttää kuin poutapilveltä tai lumelta.

  VastaaPoista
 2. Kaunis peitto...värit sointuvat kauniisti yhteen ja erottuvat valkoisesta taustasta. Tikkaus elävöittää upeasti pohjakangasta!

  VastaaPoista
 3. Upea työ upeine tikkauksineen!

  VastaaPoista
 4. Kun ensin ylityöllistin itseni tekemällä koko työn kolmioista, vaikka olisin voinut käyttää myös suurempia kokonaisuuksia, niin sitten tikkaaminen tökki juuri tuon tekniikan takia. Kulmissa on siis jopa kahdeksan kangasta. En olisi mitenkään pystynyt tikkaamaan kotikoneella. Olen tavattoman tyytyväinen tikkauksen tulokseen.

  VastaaPoista
 5. Kaunotar todellakin! Ja kummaltakin puolelta, valkoisessa tikkaus näkyy kivalla tavalla.

  VastaaPoista
 6. Todellakin kaunis peitto ja valkoisessa näkyvät tikkaukset tosi upeasti!

  VastaaPoista