4.3.2013

Oppirahojen maksua

Aina välillä tulee eteen tilanteita, joita ei osaa ennakoida vaikka pitäisi.

Sain tikattavaksi kauniin tilkkutyön, joka oltiin toteutettu minulle uudella tavalla. Siinä blokin keskusneliö tehtiin katedraalin ikkunaperiaatteella. Kuitenkin siten, että ikkunan sivuja ei oltu ommeltu kiinni. No enpä arvannut millainen työ siitä urkenisi.

Harsin kaikki ikkunat kiinni niin taiten kun pystyin. Työ oli jo kiinni longarmissa ja ehdin tikata jo ensimmäisen rivin, joten jouduin harsimaan neliöt vanun ja takakanaan kanssa. Ja hyvä niin, sillä vapaana sivujen ompelu olisi ollut vaikeampaa. Nyt sivut sentään olivat ja pysyivät suorassa.

Harsinnasta huolimatta koneen jalka työnsi välillä kankaan ryttyyn ja sukelsi taitteen sisälle, koska kankaita oli aika paksulti. Aaaarrrggg.

Mutta ei auta itku markkinoilla. Uurastin pitkän ja hartaasti, kone tikkasi etanavauhtia ( tulipa sekin nyt testattua) . Parasta tässä on nyt se, että olen jälleen yhtä asiaa viisaampi!

2 kommenttia:

  1. Pitikö tekijä peittoa ihan normaalina? Miten kukaan pystyy käyttämään peittoa, jota ei ole ommeltu yhteen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä peitto oli ihan normaali, mutta ne katedraalin ikkunan reunat olivat aukinaisa. Ja mä en huomannut sitä vaaraa, että ompelujalka ottaisi kiinni niihin. Tyhmä minä!

      Poista