3.3.2013

Pääsiäinen mielessä

Nämä kolme tilkkuliinaa tikkasin samalle rouvalle kuin 4 joululiinaa ennen Joulua. Tilkkupinnat lähtettiin postissa, lisäsin vanun, tikkasin jä lähetin takaisin. Kaikki työt olivat yli 3,5 m2 ja laatikko oli tosi iso. Lähetys maksoi kuitenkin alle 10 euroa!

Suosikkini on tämä batik-kankainen kaunotar. Rakastan batik-kankaita niiden intensiivisten ja kauniiden värien takia. Tähän työhön oltiin käytetty 2 jelly rolla. Väriloisto hiveli silmiä. Tikkasin kauniin eksoottisen kukkakuvion, langan väri oli tumma kanerva, joka sopi mielestäni täydellisesti tilkkupintaan. Vain keltaisella näkyi tikkaus. Muutoin vain tilkkupinnan kohoumat kertoivat tikkauksen muodosta.
Keltainen kanatilkkutyön tikkasin vaalealla langalla, ettei tikkaus näkyisi liian selvästi keskipaneeleissa. Tikkauskuviona oli lehtiä, vähän hiirenkorvia jäljitellen : )  Oikein kaunis ja hauska työ.
Toisen kanaliinan tikkasin printeisellä tikkauskuviolla. Tämä liina oli aivan yhtä kaunis kuin keltainen liina, mutta en saanut värejä millään onnistumaan.


Pidän siitä että, tikkauskuvio näkyy kauniisti vain kohoumina ja varjoina, kun tilkkupinnassa on esittäviä kankaita.

4 kommenttia:

  1. Kaikki kauniita töitä, mutta tuo jelly rollseista tehty miellyttää myös minun silmää, batiikeissa on niin kauniit värit!

    VastaaPoista
  2. Nämä ovat kyllä huikean kauniita töitä kaikki. Että joku osaa tehdä näin kaunista kankaan paloista.

    VastaaPoista
  3. Täälläpä on tapahtunut paljon. Kauniita tikkauksia ihanissa peitoissa ja upeita hameitakin olet tehtaillut oikein urakalla.

    VastaaPoista