5.11.2018

Ei mikään kaunotar

Tämä mattomalli on ollut varmaan jo vuoden tukkuliikkeeni suosituin malli.. en tosin tiedä mistä se kertoo, tukkuliikkeestä vai matosta. Joka tapauksessa vieraillessani jo aiemmin raportoimassani tilkkutyönäyttelyssä West Palm Beachillä, jokaisessa myyntipisteessä oli tämä matto esillä ja siellä myytiin puuvillarullia ja ohjeita.

Omat tarvikkeeni ovat siis vain odottaneet aikaa ja viikonloppuna sitä löytyi. Tässä itse matto: Ei ole mikään kaunoitar.
Valitsin  Island Batikn Mauntain's Majesty -suikalepakkauksen jota minulla on vielä yksi myytävänä. Lisäksi tarvitsin 2 kappaletta Katahdin 100% puuvillarullaa. Yhdessä rullassa on 25 jaardia ja suikaleen leveys on 2,5 tuuman. Tietysti tätä vanua voi ommella myös jämistä, mutta suosittelen tasalevyistä rullaa, Tilkkupajassa 15,50 €.

Puuvillarulla 15,5

Klipsit 10€


Lisäksi minulla oli klipsejä, jotka auttoivat suikaleen kääntämisessä. Ja tietysti ohjekirjanen.

Youtubessa on kuitenkin niin paljon ohjevideoita että en oikeastaan tarvinnut itse ohjetta. Pari asiaa haluan kuitenkin lisätä itse prosessiin.

Luulin olevani fiksu ja ompelin batiikkisuikaleet yhteen siinä järjestyksessä kuin suikaleet olivat. Lopussa matto on kuitenkin niin iso että vaikka kaksi samanväristä suikaletta oli ommeltu yhteen, ei se riittänyt kiertämään koko mattoa. Kannattaa siis yhdistää leveämpiä raitoja ompelemalla samanvärisiä suikaleita enemmän yhteen. Ja ehkä toteuttaa pehmeitä värinvaihtoja, ettei vaihto näy niin paljon. Nyt ruskean vaihto turkoosiksi tekee matosta vänkkyrän näköisen.

Suikaleet käännetään kuin leveäksi kanttinauhaksi vanun kanssa ja ommellaan. Olisi kannattanut ommella oikeastaan suikaleen ulkoreunasta, nyt ompelin aika keskeltä. Suikaleeseen syntyi yksi ylimääräinen turha rantu.

Ompelu vie oman aikansa ja tulos voi silti olle kupera tai kovera tai molempia. Kun valmiille matolle näyttää silitysraudalla kuka käskee ja komentaa, asettuu matto nätisti lattialle.

Lopuksi sanon että olen oikein tyytyväinen tähän ensimmäiseen mattooni. Nyt voin leikata vaikka sinisen maton siniseen kylpyhuoneeseen. Tilkkupajan eteiseen teen roosa, koska siellä on antiikkinen roosa kristallikruunu. Aaah niin paljon suunnitelmia. Maton alle laitan palan liukuestemattoa Ikeasta.

2 kommenttia:

  1. Kiinnostava, kunhan olisi aikaa!

    VastaaPoista
  2. Kiva matto, ei hassumpi:) Kiitos vinekeistä,mulla tarvikkeet odottaa tekijää;)

    VastaaPoista