11.11.2018

Tänään tiedän paremmin

Huom, kaikille uusille tikkauasiakkaille ilmainen vanu (ei kuitenkaan villavanua) kun tilkkutyö on toimitettu marraskuun loppuun mennessä.  

Tein eilen ensimmäisen version pikkujoulukuusesta foundation piecing menetelmällä. Tätä mallia voi tilata minulta ja samoin Add-a-Quarter viivaimia.

Itse tein


Tänään osaan näyttää kuinka tämä tekniikka toimii Add-a-quarter viivaimen alla melkein leikiten.

Minulla on ohuesta paperista kuusen kaikki blokit ja nyt ompelen niihin kankaat. Erikoistyövalineenä käytän Add-a-quarter viivainta ja postikorttia (kiitos lähettäjälle).

Jos paperi on ryttyinen sitä voi myös silittää suoraksi. Pidä myös ratkoja lähellä. Äläkä trimmaa pelkällä kortilla (HUOH, toim huom)

Jotta työstä ei tulisi peilikuvaa kankaat asetetaan paperin nurjalle puolelle. Kankaiden asettelu ensimmäiseen saumaan on vaikein, koska siinä sinulla ei ole vielä valmista kohtaa mihin asettaa seuraava kangas.


Paperissa on koodi GR (= green, vihreä) . Aloitin ompelun alareunasta vaikka toki sen olisi voinut aloittaa myös ylhäältä.


Mittaa että kumpikin kangas varmasti peittää alueensa kun ompelet ne paikoilleen.


Kankaat ommellaan paperipuolelta ompeleella ja mielellään vain paperin osoittaman sauman pituisena. Ompelun jälkeen kankaat silitetään. Ja tässä neuvoisin ettei silityksessä säästeltäisi.Käännetään jälleen paperipuoli ylos ja nyt trimmataan menosuunnassa seuraavaksi ommeltava sauma,  siis 2GR ja 3GR väinen reuna.

Ja nyt tulee se temppu.

Aseta postikortti merkitylle viivalle ja käännä paperi sen yli itseesi päin. Aseta Add-a Quarter viivain tiiviisti korttiin kiinni ja trimmaa ylimääräiset kankaat pois. Näin lisäsit neljännestuuman saumanvaran seuraavaan ommeltavaan saumaan!
Käännä kangaspuoli nyt ylös ja lisää seuraava vihreä 3GR ja ompele paperipuolelta.Silitä kangas yläpuolelta ja käännä paperipuoli ylös ja trimmaa nyt menosuunnassa seuraava ommeltava sauma.
Kun olet trimmannut tuon kohdan malli kertoo että seuraavaksi on sauma nro 4:n  vuoro ja siihen tulee valkoinen WH1 /4. sauma

Aseta vaalea kangas oikealle kohdalle, ompele, silitä ja trimmaa 5. sauma Add-a-Quarter viivaimella.
Ja yhtäkkiä sinulla on ensimmäinen blokki valmis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti