13.11.2018

Vähän isompi pannulappu

Viikonloppuna ompeli 2 joulukuusta ja tänään tikkasin ne molemmat ja toisen jopa kanttasin valmiiksi. Kävi kuitenkin niin hassusti että kun etsin sopivaa vanusuikaletta, osui käteeni kummallinen vahva vanu, olin sitä jo aikaisemmin ihmetellyt. Kenen asiakkaan noin tuhti vanunpala on jäänyt tänne. Mutta koska pala oli juuri sopivan levyinen päätin käyttää sen. Näkyisipä sitten tikkaus paremmin. Työn edetessä vanu alkoi tuntua tutulta kunnes tajusin että se oli säästämääni pannulappuvanua.

Hyvä puoli tässä on se että nyt ns seinävaatetta pystyy käyttämään myös rohkeasti pannulappuna tai alustana. Kerralla monikäyttöisempi.

Minulla on tätä pientä ja isompaa versiota myytävänä täällä Tilkkutyömallit

Päätin myös tikata tämän vapaavartisena. Sanon heti alussa että ompelukoneeni kitka on melkein nolla kun se liikkuu työn päällä. Mutta vaatii tarkkaa kättä.  Mutta paloin innosta kokeilla kaikkea mitä tikkauskurssilla opin. Nämä minun kurssit eivät ole pelkkää tietojen hallintaa ja tällä kertaa varsinkin kuuntelin kaikkien huipputikkaajien luennot korvat höröllä.

Toista kuusta en enää jaksanut tehdä free hand tikkauksena vaan tikkasin sen normaalilla reunasta reunaan tikkauksen.

Kuusi on tehty Island batikin suikaleista melkein kokonaan, suikaleissa oli paljon kultaa jo valmiiksi. Tausta  on vaalean harmaata käsityöpuuvillaa.

Halusin tikata jouluruusuja ja lumisadetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti