25.1.2013

Oma tilkkutyö / Sarah Fielke

Olen ehtinyt tehdä myös omaa työtäni. Omaan ompeluun on ihan pakottava tarve, varsinkin kun koko ajan näkee muiden kauniita töitä.

Tämä malli on suoraan Material Obsession two kirjasta. Ihana kirja, suosittelen lämpimsti

Työstä tulee iso. Valmiina se tulee olemaan noin 250 cm * 250 cm, siis reilu parisängynpeitto. Yhden neliön koko on 10'' * 10'' leikattuna kulmasta kulmaan kolmioksi ja yhteen väriympyrään menee neljä tällaista neliöä.  Yhteensä valmiita väriympyröitä tarvitaan 25 kpl. Tämä on alle puolet tarvittavasta määrästä. Sen jälkeen aletaan tehdä väli ympyröitä.

Tässä kuvassa keskellä  näkyy kaksi valmista ympyrää (alareunassa) niiden yläpuolella keskellä on ns väliympyrä. Kuten varmaan arvaatte, tätä työtä tehdään rivi kerrallaan. Olen saanut yhden kokonaisen rivin valmiiksi.


7 kommenttia:

 1. Erittäin kunnianhimoinen hanke. Tuossahan on miljoona saumaa. Hieno malli, johon saa upotetuksi valtavasti erilaisia kankaita.

  VastaaPoista
 2. Valtava työ ja näyttää tulevan hieno peitto!

  VastaaPoista
 3. Tämä on aivan huippuhieno tilkkutyö! Eikä yhtään rumaa kangasta missään. Miten voi ihmisellä olla kaikki kankaat pelkkiä kauniita?!

  VastaaPoista
 4. NO, huh huh! Aika urakan olet ottanut. Mutta tiedän tunteen, että on ihan pakko tehdä itsekin. Kun toimin opena, oli ihan tulessa kun näin toinen toistaa hienompia töitä eikä itse saanut tehdä. Kun syys-, joulu-, talvi- ja kesäloma koitti tein ihan vouhkana omia juttujani ; )

  VastaaPoista
 5. Täällä Lehmäjoella Majlen kovasti esittelee ompelukonettaan ja saumuria. Oma huone niille on ja vaatetta syntyy. Terveisiä!

  VastaaPoista
 6. Tuleepa upea peitto! Onkohan idea vähän samanlainen kuin kaleidoskoopissa eli aina näkee erilaisia ympyröitä?

  VastaaPoista