4.1.2013

Uuden vuoden kujeita

Ensinnäkin alv nousi 24 prosenttiin.  Tammikuussa en vielä nosta tikkaushintoja, mutta helmikuussa joudun tarkistamaan neliöhintoja, nimittäin vuokrakin nousee... indeksin verran, mutta kuitenkin vähintään 3%.

Toinen kurjempi juttu on se, että tullin haaviin jää nyt jo sellaiset pienet ostokset, joista pitää maksaa 5 euroa arvonlisäveroa. Ennen tämä raja oli 10 eurossa. Tämä siis koskee sellaisia ostoksia, jotka tehdään EU-alueen ulkopuolelta.  Voit lukea lisää täältä. 

Joskus on kuitenkin niin, että online shoppailua täytyy harrastaa (varsinkin alennusmyyntiaikaan), niin silloin voit tehdä tulliselvityksen Tullissa. Tunnistautuminen tapahtuu pankkitunnisteilla. Se on helppoa. Yritykselle se on HIEMAN vaikeampaa, mutta siitäkin olen selvinnyt.

Näyttää siltä, että ainakin nettikauppa Rapakontakaa.com lopettaa.

Huoneentaulu

Haluan esitellä yhden ensimmäisistä töistäni. Sain kankaat ihanalta Lorrelta. Kangaspino oli varmasti puoli metriä ja siinä oli ainakin sataa eri kangasta. Silitin kankaat ja leikkasin jokaisesta 1,5 tuuman siivun.

Koska kankaat olivat erikokoisia paloja, järjestin suikaleet pituusjärjestyksessä ja ompelin ne yhteen. Tästä levystä leikkasin sitten siivuja, jotka yhdistin mustalla kaistaleella toisiinsa. Tadaa, ihana sängynpääty.Jostain kumman syystä rivit eivät pysyneet ihan ojennuksessa. Huom käsintikkaus. Ihan on suosikkityöni.
9 kommenttia:

 1. beautiful and oh I think I see a few reproduction fabrics in there :)

  Happy New Year!!!!
  Kathie

  VastaaPoista
 2. A beautiful Chinese coin quilt.
  Kathie

  VastaaPoista
 3. Oopa sitten tarkkana prosenttilaskussa; Törmäsin yhteen koomiseen laskutapaan eli yritys peri viime vuonna välityspalkkiota 3,9 % ja tänä vuonna 4,9 %. Heidän mielestään prosenttiyksikön korotus arvonlisäverossa vastaa prosenttiyksikön korotusta välityspalkkiossa, vaikka välityspalkkion korotus yhdellä prosenttiyksiköllä on itseasiassa 25 % korotus.

  VastaaPoista
 4. Kaunis sängynpäätytyö. Heti pisti silmään käsintikkaus!

  VastaaPoista
 5. I think your wall hanging is lovely. It is a great way to make use of lots and lots of fabrics.

  VastaaPoista
 6. Kiva seinävaate ja kiva tapa hävittää ne ylimääräiset leikkuuhurmiossa syntyneet kaitaleet joita tuntuu tulevan aina vaan lisää.

  VastaaPoista
 7. Sienävaate näyttää tosi hyvältä, kauniit värit ja rusetit piste iin päällä:)

  VastaaPoista
 8. Tosi kaunis seinävaate, pidän tällaisista pienistä paloista korotusta töistä!

  VastaaPoista
 9. Tuossa on kyllä ollut toosi paljon ommeltavaa, mutta lopputulos on tyrmäävän upea! Suloinen hännänheiluttajakin näkyy kuvassa :O)

  VastaaPoista